7 is een lifestyle!

Preek over het vierde gebod vanmiddag. Zes dagen werken en de zevende rusten, zoals God Zelf na de Schepping een hele dag ‘ niks’ gedaan had, behalve genieten van alles wat er in de periode daarvoor ontstaan was, persoonlijk door Hem gemaakt. Da’s 1 reden. Ergens wordt ook genoemd: rust uit omdat je uit ervaring weet wat een slavenleven is, altijd maar werken, werken.

Zo moet een kind van God niet leven en zo moet hij ook z’n personeel niet laten leven.  Bij God begint het grote Rusten. Natuurlijk de doornen en de distels en het ‘ zweet des aanschijns’ zijn een realiteit, de druk en de vermoeidheid van werken en leven kent iedereen. Juist daarom zegt God: begin je week bij Mij, vier je dag van rust en leef vanuit de innerlijke Rust die ik volop in de aanbieding heb.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: