Lukas als Singer Songwriter

Lukas heeft laatst dichtbij opgetreden, in Den Haag (ik was er niet bij, op vakantie).

De website van radio 3voor12 VPRO Den Haag schreef een lovende recensie:

"Singer-songwriter Lukas Batteau gaf op zondag 5 augustus het publiek kippenvel in Lokaal Vredebreuk. Lukas Batteau past helemaal bij het intieme podium waar singer-songwriters, georganiseerd door het Den Haag Songwriters Guild, de tijd krijgen om hun meest intense en kwetsbare liedjes te presenteren. Lukas maakt muziek waar traditionele songwriting wordt verweven met invloeden uit de alternatieve jaren ’90.

Als Lukas akoestisch een rustig opbouwende intro speelt naar het melancholische nummer Symmetry, is het gelijk al duidelijk dat het hier gaat om een geweldige muzikant die je door de eenvoud van zang en gitaar in zijn greep houdt. Als inleiding naar het krachtige en easy listening nummer Guinevere, geschreven door zijn oom Robin Batteau, vertelt Lukas over de bekende liefde van Koning Arthur en Guinevere en dat in het verhaal duidelijk wordt dat vrouwen van twee mannen tegelijk kunnen houden.

De aandacht van het publiek wordt met gemak vast gehouden, mede door het poetische nummer Inhale, wat met veel gevoel en intensiteit wordt gebracht. Zijn muziek is krachtig, sferisch en vooral melodieus. In zijn teksten vallen vooral de melancholische en abstracte woordcombinaties op, waarin hij zijn publiek meeneemt naar de klanken van een zoektocht van verlangen en verlaten vlaktes. Zoals bij het nummer For what it’s worth, waarin God wordt gevraagd waarom hij de wereld zo laat doordraaien.

Voor Lukas is het duidelijk een goede keuze geweest om vorig jaar uit de rockband Yen Harley te stappen, waarvoor hij de muziek schreef en gitaar en backing vocals deed. Vanaf die tijd is hij voor zichzelf begonnen met het schrijven en maken van muziek en besloot hij, in samenwerking met RnR Agency, als singer-songwriter verder te gaan. In maart 2007 nam hij zijn eerste demo met vier nummers op en zal de komende periode vooral in het teken staan van optreden. Voor eind 2007 staat er een 7-track EP gepland.

Na enige twijfel met welk nummer Lukas wil eindigen, horen we het liefdesliedje By starlight, waar het publiek enthousiast op reageert met: "Mooi, nog een liedje!". Hij trakteert het publiek op de krachtige afsluiter Under blacklight, waarmee hij zich met knap gitaarspel nog even helemaal geeft."

Luuk_met_baard

Even m’n zoon promoten, hoor!

Je kunt hem hier ook beluisteren en zien waar hij de komende maanden speelt.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

7 gedachten over “Lukas als Singer Songwriter”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: