tweedekamer.nl

Afb046 Nou, de echte kop is er af. Vandaag eerste inwerkdag in m’n nieuwe functie als secretaresse van 2 CU kamerleden. Ik heb een boeddhabult op m’n hoofd van alle nieuwe informatie. Oh, oh, wat is dat toch vermoeiend. Maar ik heb ’t idee dat het wel goed gaat komen. I.t.t afgelopen nacht toen ik alleen maar de meest vreselijke dromen had over alles wat ik niet zou kunnen. Wat kan een mens toch aan zichzelf twijfelen.

Heb mezelf vandaag wel gedwongen vaker vragen te stellen en soms ook gewoon ‘hoebedoelje?’ te zeggen. Mijn natuurlijke neiging is om overal gauw ja op te zeggen en om dan vervolgens in m’n upje dingen uit te gaan zitten vogelen. Ik merk dat dat toch voortkomt uit een dwaze verwachting dat ik alles gelijk moet weten en snappen. Ik heb een soort blokkade als er dingen aan me uitgelegd worden en ga liever zelf even puzzelen. Maar ik merk meer en meer dat ik dichtklap vanwege die onrealistische verwachtingen van mezelf. Het motto voor deze week is dus: Durf Dom Te Zijn en Vraag, Vraag, Vraag!

Volgende week mag ik mee als we met z’n allen 2,5 dag op heisessie gaan. Lijkt me een hele interessante ervaring. Ondertussen werk ik ook nog een paar dagen bij de gemeenteraadfractie, dus het is wel doorbijten.

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in chronicles. Bookmark de permalink .

9 reacties op tweedekamer.nl

 1. thea zegt:

  Toch zijn er ook nog stellen die de bijbelse principes in ere houden. Ik weet ook van iemand die de verkering uitmaakte omdat de partner volgens bijbelse normen wilde leven. Zij ook, maar niet op dit gebied. Hoe ‘star’ zou de partner in een evt. later huwelijk wel niet zijn.

  Like

 2. Margit zegt:

  Ik ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar die Nieuw Testamentische tien geboden. Heb je die ook?

  Like

 3. Thea zegt:

  Iets niet weten is niet altijd dom. Soms alleen maar onbekendheid met een bepaald onderwerp. Tsjakka, je kunt het heus wel.

  Like

 4. Thea zegt:

  p.s. zullen we gewoon wat meer in onszelf gaan geloven!!!

  Like

 5. margreet zegt:

  ja lieve zus, dat is een goed idee!

  Like

 6. Janneke zegt:

  Ik vind het persoonlijk vaak bijzonder dom als men niets vraagt 😉
  Succes met het vele werken en vooral veel plezier toegewenst!

  Like

 7. margreet zegt:

  Dat is een hele goeie insteek! Ik ga nog veel meer vragen, tot ze gek van me worden.

  Like

 8. margreet zegt:

  trouwens Janneke, schrijf je niet meer op je blog?

  Like

 9. jetty boerma-buurman zegt:

  Succes, Margreet met je nieuwe werk. En het gaat echt lukken. realiseer je dat ook de kamerleden voor wie jij werkt , nieuw zijn.
  En wat ik altijd tegen mijn leerlingen zei : vragen is niet dom !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s