Lente, ADO en SOC

Genieten, hoor deze dagen! Wat een zon en warmte zo vroeg in april. Alles begint weer te borrelen: eindelijk de tuinbank in de grondverf, viooltjes geplant, roestplekken in het tuinhek bijgewerkt (echtgenoot!), kortom we komen uit onze winterslaap.

Volkomen onverwacht zaterdagavond naar een wedstrijd ADO-RKC geweest in het Zuiderpark stadion. Sinds een paar weken kennen we een van de spelers, Jamie Smith, uit Schotland. Hij is getrouwd met een vrouw die christen is en lid van onze zusterkerk in Schotland, de Free Church of Scotland. Jamie is sinds de laatste 2, 3 jaar ook steeds meer geinteresseerd geraakt in het evangelie en is sinds kort christen. Op verzoek van zijn Schotse predikant hebben we hem ontmoet en zo is het gekomen…Zijn vrouw is niet in Nederland, hun oudste meisje kon niet wennen aan de school. Een moeilijke situatie dus voor beiden. Gisteren is Jamie mee naar onze dienst geweest en we hopen hem wat gezelschap te bieden. Ik was in geen jaaaaaaren bij een live voetbalwedstrijd geweest (op de geweldige matches van onze zoon voor Bennekom na dan..)

ADO staat niet echt bekend als de club met de meest beleefde fans…Maar het was een leuke ervaring. We zaten aan de goede kant van de tribunes en de sfeer was ontspannen en gezellig. Ik heb zelfs niet één vloek gehoord!

Onze diensten waren zondag voor mij bijzonder in de zin dat echtgenoot naast me zat, i.p.v. zelf voor te gaan. ’s Ochtends leidde een van de ouderlingen en ’s middags was er een vriendendienst. Mooie dienst. Op het laatste moment was er een predikant gevonden die voor kon gaan. Daar moet je wel enige gaven voor hebben want het is een dienst met moderne middelen als beamer, video enz en muziek. Drums (bescheiden), piano fluit en gitaar. De liturgie is dezlefde als in een klassieke dienst. Een goed vormgegeven combinatie vind ik. Naderhand was er eten met elkaar. En een presentatie over Save our Children, hulp aan Soedanese kinderen.

Door de oorlog is het zuiden van Soedan verwoest en totaal achtergebleven op alle terreinen. Tegelijkertijd komen er duizenden vluchtelingen terug vanuit Kenia, Oeganda en uit het Noorden naar hun dorpen, nu er een begin van vrede is. Er is alleen geen onderwijs, geen ziekenzorg enz. De Islamitische regering zet van alles op poten maar men moet moslim zijn om mee te draaien op de scholen enz. Onze evangelist onder de moslims, zelf een gewezen imam uit Soedan, is erg bezorgd over deze ontwikkeling. Het Zuiden van Soedan is van origine christelijk en zou op deze manier alsnog gedwongen kunnen worden te islamisering! Sylvador roept dan ook op zoveel mogelijk chistelijke hulp te sturen naar Zuid-Soedan. SOC is een van de (kleine) organisaties die een poging doet.

Tijd om te gaan fitnessen.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

2 gedachten over “Lente, ADO en SOC”

  1. Hoi Margreet,
    fijn om te lezen dat je het goed maakt. Inderdaad, alsof je uit je winterslaap komt, zo voelt het als je dan eindelijk weer eens in de zon kan zitten! Ik vind het erg leuk om je weblog te lezen.
    Gods zegen! Richt

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: