Kerst 2008

Kerst 2008 was zeer geslaagd. Uiteraard, as always, een uitputtingsslag, (wat wordt er toch vaak gegeten als je met een hoop mensen bent!)maar dat heb ik er graag voor over! Kerst zelf hebben we gevierd met eerst de dienst ’s ochtends, als gemeente met de kinderen samen, heel feestelijk. De kinderen hadden veel ingestudeerd. De grotere meiden zelfs een soort musical act. Heel gaaf. Daarna ‘en famille’ een gezellige maaltijd.

Verder lees ik tussen de bedrijven door op dit moment het boek ‘Kikker gaat fietsen’, het verslag van een depressie door Maarten van Buuren, hoogleraar Franse literatuur aan de Universiteit van Utrecht.  Ook heel boeiend en eigenlijk net zo bizar als die film, maar dat is elke depressie. Vrij filosofisch en soms oeverloze beschrijvingen, maar voor mensen die ervaring hebben met depressie een aanrader en voor mensen die erover willen lezen idem dito.

De betekenis van Kerst geeft aan depressief zijn wel een lichtrandje: het kind in de kribbe, God als mens, die kwam om mee te lijden en uiteindelijk het lijden heeft doorstaan en overwonnen. Immanuel, God met ons. Want ook tijdens alle gezellige dagen blijven de moeites van het leven bestaan. Als het niet voor je zelf zo is dan wel voor geliefden en anderen die je kent. Echt Kerst vieren kan ik alleen tegen de achtergrond van Johannes 1:14 ‘Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond vol van goedheid en waarheid en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader’.
Dan vier ik met kerst dus dankbaar de menselijke verjaardag van de Here Jezus.

De glitter en glamour kan me verder gestolen worden.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

Eén gedachte over “Kerst 2008”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: