Koreaanse Ddukkuk=soep met plakjes rijstdeeg

Ik heb in de binnenstad een nieuwe Chinese supermarkt ontdekt met een aantal producten die ook in de door mij geliefde Koreaanse keuken wordt gebruikt. Sommige uit Korea zelf, zowaar rode peper pasta met die onnavolgbaar zoetig hete smaak van de Koreaanse rode pepers. Heel anders dan de loeihete rode pepers uit India of zo.
Verder ontdekte ik daar producten van rijstdeeg. Enigzins te vergelijken met noodles, maar dan in de vorm van, zeg maar, een dunne banketstaaf. Zo ziet het in Korea er tenminste uit. Deze Chinese rijstdeeg-staaf was enigzins plat en kort, in pakjes van 2 in een cellofaantje en het hele pakket bestond uit 6 pakjes. Genoeg voor 4-6 personen.Img_1233
De staafjes snij je in plakjes, het liefst schuin, dan heb je het meeste oppervlakte en het is Oosters.

Nu voor de soep.

Je hebt er voor nodig:
de rijststaafjes, 1 pp in plakjes
gehakt 100 gr. pp (of minder/meer)
bosuitjes of lenteuitjes
sesamolie
sojasaus
een paar eieren
zeewiervelletjes (hoeft niet per se)
bouillonblokjes

Zoals gezegd, snij de rijstdeegstaafjes in plakken
Bak het gehakt in wokolie met een beetje sesam erbij;
als het bijna gaar is water toevoegen, (een beetje op gevoel 🙂 Ik zou zeggen een liter) en bouillonblokjes naar smaak, (ik deed 1,5);
als de bouillon lekker smaakt de rijstplakjes erbij doen en laten pruttelen in de soep;
ook de in ringen gesneden bosuitjes kunnen erbij;
de eieren kloppen en een platte omelet maken. Op een bord leggen, oprollen en sliertjes snijden.
Idem met de zeewiervelletjes
de soep op smaak maken met sojasaus, (geen ketjap!, maar kikkoman bijv.) en wat extra sesamolie, evt. nog wat verse zwarte peper.
In grote kommen doen, en op de soep de sliertjes ei en zeewier.

Helaas ben ik vergeten een foto van het resultaat te maken. maar het smaakte onvervalst naar Koreaanse dduk-kuk. Yum.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

2 gedachten over “Koreaanse Ddukkuk=soep met plakjes rijstdeeg”

  1. O ja, ik proef het opeens weer. Maar gauw maken. Heb ik nooit meer gedaan. En ik kan de ttok best krijgen hier. Hankuk hoera.
    Fijn overigens dat er nu een winkel is waar je wat ingredienten kunt krijgen. Cook up a storm! Mama/Oma is straks nog nooit zo populair geweest.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.