Heb ik ‘m wel of heb ik ‘m niet?

Ik wacht nieuwsgierig op de uitslag van het lab van een kweek, aangevraagd via mijn huisarts. Gezocht word naar de aanwezigheid van de helicobacter pylori

De trouwe lezers van mijn blog herinneren zich misschien dat ik in de afgelopen 2 maanden een paar keer gebruik gemaakt heb van wastafels en fonteintjes in de WC op een wijze waarvoor ze niet bedoeld zijn, nl. om er de inhoud van mijn maag in te ledigen.

Vooral na de laatste inhoud, hete Thaise kip/kerrie werd mijn maag niet meer wat het voordien was. En terug redenerend was dat al een tijd het geval. Ik zal hier verder geen details noemen, maar het komt erop neer dat ik me voortdurend op een niet-aangename wijze van mijn maag bewust was.

Dus toch maar naar de huisarts. Maar niet nadat op mijn werk iemand zei, laat je eens onderzoeken op de Helicobacter, een bacterie die bijna iedereen in de maag heeft maar die soms, bij sommigen, tot ontstekingen/cq maagzweren leidt. De theorie dat stress leidt tot dergelijke klachten is losgelaten.

Ik ben erg benieuwd naar de uitslag. Remedie tegenwoordig is een hele afgepaste anti-biotica kuur. Met de maagzuurremmers ben ik al begonnen en dat maakt al een groot verschil. Ik heb in ieder geval weer trek in eten!

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

3 gedachten over “Heb ik ‘m wel of heb ik ‘m niet?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: