de laatste avond en toen vertrokken ze een voor een

Gisteravond laat zijn we met z’n allen nog wezen eten in een perfecte lokatie voor een grote groep als die van ons. Aan het strand, een redelijk chique restaurant, met open houten ramen naar de zeekant. Alles tropische stijl. Zoals de strandtenten in Scheveningen, maar dan met het weer dat erbij hoort! Het was een bonte avond. Iedereen heeeft gezongen, we hebben met elkaar gezongen, enorm gelachen om niks en om alles. Robin,de een na oudste broer had zich de dag ervoor bij het gezelschap gevoegd, dus we waren nu compleet op Brook na, de jongste broer. Die hebben we gebeld en zijn voicemail ingesproken, alle 15 een woordje. Hopelijk het goeie nummer! De ober had er gelukkig plezier in en de weinige gasten die er waren vertrokken vrij snel. We hadden daardoor min of meer het rijk alleen.

Puerto_rico_153Puerto_rico_154Puerto_rico_155Als laatste grote familiedaad heeft Kim de Harvard poloshirts uitgedeeld die hij maanden geleden al voor deze gelegenheid had aangeschaft. 20 had hij er van besteld in alle mogelijke maten voor ladies en gents. Niet iedereeen heeft op Harvard gezeten, maar Dad Batteau was er professor. Kim wilde hem op deze wijze  ook betrekken bij het samenzijn en dus had hij dit bedacht. Niet te zwaar, niet al te nadrukkelijk, maar even zo goed: zonder hem was dit ook allemaal niet mogelijk geweest!   

Vandaag is uitzwaai-dag. De meeste Batteaus zijn onderweg in de lucht richting hunPuerto_rico_156 verschillende homes. Nog over zijn de grandparents, drie kleinkinderen, et moi. Wij vertrekken morgen. Vanmorgen nog heerlijk gezwommen en in de schaduw opgedroogd. Resultaat: ik ben toch nog verbrand! De enige keer dat ik kort, zonder sunblock buiten was…De zon is geweldig sterk, gecombineerd met de zeewind werkelijk een killer. (van jezelf een foto maken geeft niet het meest charmante resultaat..:))

Puerto_rico_159Puerto_rico_158Puerto_rico_111Vanavond deel ik mijn kamer met dochter Saskia. Zij vliegt morgen door naar Boston en dan verder met de Greyhoundbus naar Montreal, waar ze l’Abri  vriendin Jenny gaat zien. Zoon Lukas en vriendin Ravinia zijn vertrokken naar Washington om bij de bruiloft aanwezig te zijn van vriend Richard. Lukas is ‘best man’,maar heeft nog geen idee van wat dit inhoudt.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

3 gedachten over “de laatste avond en toen vertrokken ze een voor een”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: