de mis

Vanmorgen met een groepje van de familie naar een Engelse katholieke dienst. Mooie preek! Hemelvaart laat ons eenzaam achter? Uitdaging om over eenzaamheid na te denken. Jezus laat ons niet als wezen achter. Lonelyness versus solitude,  hostility versus hospitality, illusion versus prayer. Jezus zal met Pinksteren Zijn grootste geschenk geven, Zichzelf in de Heilige Geest Die al het laatste mogelijk maakt: met Hem is er geen eenzaamheid geen vijandschap,geen illusie. Werkelijk Gezelschap ten alle tijden in ons levenshuis, waar gebed het contact met God, de rode draad vormt.

Saskia herkende thema’s van Henri Nouwen, een (in 90er jaren gestorven) katholieke priester, die een aantal heel lezenswaardige boeken heeft geschreven over leven met God.

Puerto_rico_102Yani en (tante) Titia werden gevraagd een schriftlezing te doen. En als gasten was een ‘bellchoir’ aanwezig. Puerto_rico_100

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in Puerto Rico 2008. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s