moeder, oma en kind…

Dat was ik vandaag alle drie tegelijk. Trouwens, ik was ook nog vrouw van..Dat merkte ik toen het niet lukte m’n overladen emotie-dag te laten landen bij m’n geliefde echtgenoot. Die moest snel koken (en ik eten) en daarna weg voor de kerk

Ik was moeder voor m’n ene dochter die haar verdriet deelde over een verbroken relatie.

Bij een andere dochter even oma voor Niek, die me heel blij maakte (en bijna m’n bril sloopte).

En toen was ik zelf even kind (maar ook een beetje moeder) bij m’n moeder die aan het allerlaatste eindje van haar leven is. Ze had vanmorgen zelf de voedingssonde uitgetrokken. Bewust? Hoe dan ook, nu volgen cruciale dagen: gaat ze zelf voldoende eten en drinken om te leven?

Oh, ik was ook nog zus, want m’n beide broers en m’n zus waren vanmiddag aanwezig bij het gesprek met de arts van moeders.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

Eén gedachte over “moeder, oma en kind…”

  1. Ik heb mij ook door de boeken van Payne proberen heen te worstelen. Naast God’s tegenwoordigheid geneest, heb ik ook Luisterend Bidden geprobeerd, maar het is me niet gelukt. Er wordt zelfs een cursus van 3 avonden over gegeven. Zie http://www.conpas.nl.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.