Witte of zwarte piet: hoe reageer jij?

Beter kan ik het niet zeggen!

Martijn Dekker

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat de gereformeerde scholengemeenschap uit onze regio heeft besloten om dit jaar op alle 19 scholen geen zwarte piet te laten komen. Op Facebook regende het reacties. Ouders, dorpsgenoten, mensen van overal gaven hun (ongezouten) mening.
Zo lang de discussie speelt heb ik mij er nooit zo mee bezig gehouden en er inhoudelijk ook niks over gezegd. Dat ga ik nu ook niet doen. Om de eenvoudige reden dat het mij niet kan schelen wat voor kleur schmink mensen op hun gezicht willen verven in de sinterklaastijd. Daarnaast is de discussie zo enorm opgeblazen en groot geworden dat ik er niet veel voor voel om daar deel van uit te maken.

Waar ik wel over wil schrijven en op wil reageren, is de toon hoe mensen naar elkaar en over elkaar praten. Via social media delen mensen elkaar digitale tikken uit met…

View original post 653 woorden meer

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s