eragon

Kom net terug van de film Eragon. Mooi! Categorie fantasy, in het verlengde van Lord of the Rings. Mensen die die film niet willen zien omdat ze hun eigen beelden bij het boek willen vasthouden zouden deze film kunnen zien om een idee te krijgen van de sfeer van The Ring. Alles is op wat menselijker maat, kleinschaliger, overzichtelijker en daarom (vind ik) boeiender. In de Ring worden sommige scenes zo lang uitgekauwd dat ik me soms verveelde. Dit verhaal, ook een strijd van het goed tegen het kwaad. nu met goede draken, wordt in schitterend (virtueel?) landschap gefilmd. Hongarije, Tjechie, Canada en Nieuw Zeeland. Acteurs redelijk tot goed. Kostuums (geniet ik altijd van in zo’n film) heel creatief en prachtig (veel linnen, leer en blauw met meer glitters naarmate de goede mensen overwinnen). Muziek mooi, beetje sentimenteel soms, maar mooie songs. In de Ring is alles groots, extreem, afzichtelijk, schitterend, veel, overweldigend nou ja, ga zo maar door. Deze film is meer op menselijke schaal gemaakt en tegelijk met indrukwekkende effecten. Gaan zien dus! De echte die-hards vonden deze film blijkbaar maar niks. Vrouwen geven de film een hoger cijfer dan mannen..Ergens las ik dat het menselijk drama ontbreekt. Tja, daarvoor ga je ook niet naar een fantasy, toch?

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

3 gedachten over “eragon”

  1. o ja ,ik heb een Amerikaans boek over gezonde voeding en om de paar bladzijden
    is er dan een klein raadseltje onder de gezellige titel :know your ingredients.
    het is altijd een lange
    waslijst chemicalien en andere rotzooi en meestal totaal niet te raden.
    Achter in het boek kun je dan het antwoord vinden zoals :instant pudding of bouillon blokjes of zo….

    Like

  2. Hoi Margreet, ik kom wel eens op jouw weblog via Janneke en deze keer moet ik even reageren: ik heb die kipnugget-aflevering in het echt gezien! Zo te zien heb jij alleen het artikel gelezen. De aflevering was zo ranzig. Ik wist niet wat ik zag. En moet er nog heel vaak aan denken. Zomaar als ik iets anders aan het eten ben. Best heel erg dat mensen zo bedot worden met lekker eten.. Tip: Mocht je hem ooit nog per ongeluk op tv zien: zet de tv dan uit!!

    groeten, ook aan Kim!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.