niek danst en springt door het leven

Kleinzoon Niek heeft een keyboard, van het Kruidvat, wat hij goed bedienen kan. Knopje indrukken en daar start de muziek: En Niek danst mee. Niet wild, niet vallend en rollend, nee in langzame rondjes met z’n handjes in de lucht. En de vingertjes bewegen elk afzonderlijk. Het lijkt wel een Oosters prinsje…Nu wil het geval dat Niek twee Marokkaanse leidsters heeft op de crèche. Die ongetwijfeld op het ritme van de muziek met de kinders hun mooie oosterse dansjes doen. Geert Wilders zou subiet z’n kinderen van school halen of eisen dat er alleen de klompendans wordt aangeleerd. Dat is ware Nederlandse cultuur, immers….

Grappig dat ik op verschillende blogs lees over meisjes van dezelfde leeftijd als Niek die TV of films kijken. Niek heeft daar niet de minste interesse voor. Wel in de afstandsbediening uiteraard, maar kijken doet hij verder niet. TV aan (oma doet ‘m weer uit) en hop, naar de volgende activiteit. Tekenen, z’n koffer met technische spulletjes leeghalen, z’n beker morsen zodat hij snel naar de keuken kan rennen om hevig met een doekje aan het poetsen te gaan. De computer vindt hij wel interessant. Luuk en Jes hebben verschillende sites gevonden waarop je spelletjes kan doen op zijn niveau. Zingen doet hij ook. Heel hard. Het liefst in onze hal omdat het daar zo heerlijk echoot.

Ok, ok, ik hou al op. ’t Is weer even genoeg oma-trots.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

8 gedachten over “niek danst en springt door het leven”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: