De trouwjurk van Parvaneh

Ik vind dit zo’n leuk verhaal! En zo’n perfect voorbeeld van hoe vluchtelingen ons verrijken! Lees en geniet van het verhaal over Parvaneh van Frouckje

BusyBeezzz

Mirjam en Parvaneh Mirjam en Parvaneh

Toen student Mirjam afgelopen dinsdag de trouwjurk aantrok die Parvaneh uit Iran meenam brak er een spontaan feestje los in Huis van Vrede. 

Een trouwjurk uit Iran
Stel dat jij je geboorteland misschien wel voorgoed achter je zou laten op weg naar een onbekend bestaan, wat zou je dan meenemen? Waarschijnlijk geen trouwjurk! Toch was dat precies wat Parvaneh meenam uit Iran toen ze zich bij haar man in Nederland kon voegen, die hier een paar jaar eerder asiel aanvroeg en een status kreeg.

Waarom een trouwjurk? Omdat het haar visitekaartje is!

Bruidsatelier in Iran
In Iran had Parvaneh een eigen bruidsatelier waar ze bruidsjurken ontwierp en maakte. Ze had vier medewerkers in dienst, die haar hierbij hielpen. Dat alles moest ze opgeven toen ze naar Nederland kwam. Naaien en met name het maken van (bruids)jurken is een passie van Parvaneh. We zijn daarom heel blij dat we…

View original post 448 woorden meer

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: