Linzensoep

20151126_171152Op verzoek weer eens een recept. Linzensoep met kip. Voor de vegetariërs kan het evengoed zonder kip. Gebruik dan een 1 á 2 groentebouillonblokje(s).

Ingrediënten:
2 wortels
2 aardappels
200 gram rode linzen
2 knoflooktenen (naar smaak)
1 stuk gember (duimgroot)
bosuitjes 3 á 4
1 ui

Bereiding:

Snijdt de kip in reepjes (ik gebruikte kippendijfilet) en bak die aan in wat kokosolie of olijfolie. Snijdt ondertussen alle groenten in blokjes en begin (in een grotere pan) met het fruiten van de aardappelblokjes, wortel en ui. Voeg dan de knoflook en gember toe en fruit even mee. Voeg de linzen toe, bak even mee en voeg dan voldoende water toe zodat alles ruim onder water staat. Voeg de kip toe, evt. een laurierblad, zout en peper naar smaak en laat ongeveer 20 á 30 minuten zacht koken tot de groenten zacht zijn. Proeven hoe de smaak is en kruiden naar smaak erbij doen. Kokosroom erbij is ook erg lekker. Eventueel erdoor met de staafmixer om een romige gladde soep te maken. Vergeet de bosuitjes niet aan het eind en kokosrasp voor wie ervan houdt.

20151126_174939 20151126_175401

Laat het weten wanneer iets niet duidelijk is. Ik kook op gevoel dus een recept opschrijven is best lastig.

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in Koken, Recepten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Linzensoep

  1. Willemien zegt:

    Grappig dat je kippendijfilet gebruikt. Ik kocht gister een stuk kalkoenfilet (met een knipoog naar Thanksgiving) en hoorde toen de poelier over kalkoendij. Dat was volgens hem veel smeuïger. Vervolgens kreeg ik de kippedijen te zien en uitleg daarover. Dat as een gedeelte van het gesprek onder ons avondeten! Onze kalkoen was heerlijk door Ite bereid met iets van brood met ui, knoflook en fijngesneden kool (het moest spinazie zijn, maar dat hadden we niet in huis). Heerlijk smeuïg!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s