Tuin Ijsselstein, hoe het was en hoe het aan het worden is…

Alles heeft zijn tijd nodig. Het leeghalen van de met 100 pergola’s volgebouwde tuin van ons huurhuis kostte even wat moed en kracht om aan te beginnen. Met grote inspanning velden we hekken, vlonders en een heuse betonbak van een vijver (ochtend ontstressen voor zoon). Met hergebruik van alle stenen, oude stoeptegels die we in tweeën hakten (echtgenoot’s taak, machinaal weliswaar) en grasmatten toverden we het geheel om tot een plezierige lapje achtertuin.

 

Met brute kracht
Met brute kracht
de stenen eruit
Eerst alle stenen eruit
IMAG0795
En toen er weer in, met de grasmat

 

IMAG0863
Van de stoeptegels een borderrand gemaakt

 

Hoe het werd

tuin ijsselstein 2014

moerbeiAls laatste plantten we een moerbeiboom, een biologisch gekweekte van een kwekerij in Bennekom. Ik moet eerlijk zeggen dat de laatste foto van vorig jaar is en het terras er niet meer zo maagdelijk uitziet.

Dank zij Erik van erikvanalles.nl, die meedenkt en erg voor hergebruik van materialen is! Beetje reclame voor hem!

 

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

4 gedachten over “Tuin Ijsselstein, hoe het was en hoe het aan het worden is…”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.