Gelezen

Gelezen:
caleb21. Searching for Caleb, 1975
Auteur: Anne Tyler
recensie: New York Times Bookreviews

De Pecks, vier generaties van een welgestelde familie in Baltimore, vormen de achtergrond van het verhaal. Beheerst, terughoudend, gericht op decorum is de familie te benauwend voor twee van de familieleden. In het verleden voor Caleb, de broer van Daniel de patriarch, die 60 jaar geleden spoorloos verdween en in het heden voor de kleinzoon van Daniel, Duncan. Rusteloos en altijd op weg van de ene woonplaats en baan naar de andere, vergezeld door zijn vrouw, volle nicht Justine, die (amateur)waarzegster is. Grootvader Daniel en Justine gaan samen zoeken naar Caleb en het verleden. Justine is zichzelf ergens onderweg van kind naar volwassene kwijtgeraakt, door de onrust van haar man. Hoort ze wel bij de Pecks, hoort ze er niet bij?  Hun dochter is in karakter en gedrag ten volle een Peck. Ook die raakt ze kwijt. Of toch niet? Prachtige tekening van familieverbanden, verwijdering en liefde, herinneringen en gedeelde emoties. Met veel humor en fantasie geschreven.

caleb12. The Beginners Goodbye, 2012
Auteur: Anne Tyler
recensie: USAtoday

Min of meer willekeurig uitgekozen om op mijn Kindle te lezen. Intrigerend verhaal over het verdriet van een (jonge) weduwnaar die zijn vrouw verliest door een omvallende boom op hun huis. Prachtige karaktertekening, humor, en onverwachte gebeurtenissen. 

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

2 gedachten over “Gelezen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: