Tinker, tailor, soldier, spy

Gezien: Tinker, tailor, soldier, spy.
Regisseur: Tomas Alfredson

Gezien, een paar weken terug: Een verfilming van de spionage thriller van John le Carré: Een Brits spionagedrama dat zich afspeelt ten tijde van de Koude Oorlog in de jaren zeventig van de vorige eeuw. M16, de Britse geheime dienst is actief bezig in de Oostbloklanden met het verzamelen van informatie over allerlei militaire geheimen. Er zijn spionnen, dubbelspionnen en er is een verrader in het spel. Wie van de vijf top spionnen die de directie vormen van M16 is de verrader? Eén van hen, Smiley (Gary Oldman) die (vanwege een mislukte missie in Hongarije) buiten spel wordt gezet krijgt in het geheim van de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken de opdracht uit te zoeken wie de mol is.

Ik ben helemaal niet zo’n spionagethriller fan, maar omdat we een aantal goeie recensies hadden gelezen zijn we er toch heen gegaan. Geen teleurstelling. In tegendeel, het bleek een fantastisch mooi gemaakte, gespeelde en geredigeerde film.

Regisseur Tomas Alfredson zegt:
‘With Tinker Tailor Soldier Spy, I think we’ve made a film about loyalty and ideals, values that are extremely relevant – perhaps mostly because they are so rare these days?’

Prachtig authentiek jaren ’70 decor, zeer consequent doorgevoerd. Warme, bruine gloedvolle beelden,mooi camerawerk. De telex, de draaischijftelefoons, het postliftje, de details kloppen allemaal.

Tot het einde toe spannend, wie is wie en wie deed wat en wie is de verrader?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s