Recessie of soberen?

Nederland is officieel in een recessie.Ik lees het op de site van de rijksoverheid. Ingrijpen is vereist.

Ik snap dat geen werk hebben slecht is voor een mens. Dat failliet gaan nog erger is. Hoe krijg je mensen weer aan het werk en hoe voorkom je massaal failliet gaan van winkels en bedrijven? Hoe krijg je de woningmarkt weer uit het slob?Zoveel mensen met dubbele hypotheken en restschulden. Vreselijk.

Ik ben geen econoom dus heb niet de oplossing voor recessies. Maar iets in me zegt dat het toch ook wel eens goed is wanneer we met zijn allen eens ophouden met het chronisch kopen van luxe goederen en onnodige bankstellen, kleding en TV’s om maar eens wat te noemen? Let op, ik zeg WE. Geen preek, maar een verlangen naar meer soberheid en geld besteden aan dingen die er echt toe doen. In elk geval veel (nodige dingen) tweedehands kopen voor de prijzen omhoog gaan 🙂

Suggesties? Ik ga de site van ChristenUnie maar ’s lezen wat zij ervan denken.

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in milieu, nieuws, Overig, politiek, Tweedehands en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s