Wie onlangs mijn blog over geluk gelezen heeft zou een verkeerde indruk gekregen kunnen hebben. Namelijk dat ik, wat ze in het Engels 'pie in the sky' evangelie noemen. In het Nederlands ook wel het 'hier-beneden-is-het-niet' evangelie. Met andere woorden: dit leven is lijden, is een tranendal, maar straks komt alles goed en daardoor hebben we hoop.

Wie die indruk gekregen heeft moet ik teleurstellen of blij maken: dit geloof ik nièt. Zeker niet.

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in Daily life. Bookmark de permalink .

4 reacties op

 1. Janke zegt:

  ooo Kan het me zo levendig voorstellen.
  Hoop zo dat die buren redelijk zijn.

  Like

 2. Christine zegt:

  Luister, in mijn vorige huis werd ik ELKE ochtend wakker van hun haan (ja, in Amsterdam!!) die dan gerust een half uur kukelde, gek werd ik ervan. Ben na maanden met lood in mijn schoenen naar hun toegegaan en heb het voorzichtig gezegd en tot mijn grote verassing was hun laconieke antwoord: ‘o prima, doen we hem weg, geen probleem’. Nou jaaa, dat had ik echt niet verwacht. Nou, als het met een haan zo makkelijk gaat…

  Like

 3. Sas zegt:

  Oh neeee vreselijk. Ik heb hier een half boerderij scutes waar de haan het Niet op een Rijtje heeft en op de meest bizarre momenten kukelekuut 😦

  Like

 4. margreet zegt:

  Ook al een haan, Sas…Wat zijn scutes, trouwens? Het orgel gedraagt zich best goed, het galmt alleen bij een bepaalde windrichting…:)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s