Spaans omelet voor 3 personen (afhankelijk van de grote van je pan, maar veel groter zou ik niet doen, moeilijk te keren nl.
Nodig:
NB: een goeie koekepan die niet plakt!
Een deksel of koekepan of bord net iets groter dan de pan die je gebruikt voor het omelet.
Een beetje handigheid in het omdraaien van gerechten in een koekepan 🙂 Al doende leer je!
Ingrediënten:
-per persoon 2 á 3 eieren van middelmatige grootte
-geraspte kaas 1,5 ons
-aardappelen, per persoon 2 van middel grootte, in plakjes gesneden van max. een euro dikte
-een Spaans pepertje,zonder de zaadjes
-1 ons Chorizo
-1 ui
-2 bosuitjes
-1 of 2 tenen knoflook
-Olijfolie
Je begint met de aardappelplakjes goed droog te maken met keukenpapier. Olie in de pan, 2 á 3 eetlepels en leg de schijfjes aardappel erin. Een paar minuten goed heet bakken,maar in de gaten houden dat het niet gaat walmen. Dan het vuur wat temperen en evt. een deksel op de pan, of wat olie erbij. Als de aardappels (eentje proberen!) niet meer hard zijn, de uien, knoflook en pepertjes erbij.
Nog een paar minuten bakken. Dan chorizo in stukjes erover heen. Alles egaal maken en de geklutste eieren, met de kaas er doorheen, over de inhoud van de pan gieten. Zorg dat alles goed bedekt is met het eiermengsel en zet het vuur laag.
Langzaam laten stollen. Af en toe met een spatel voelen of er niets aankoekt. Langs de kanten wat losmaken, het vloeibare naar de kanten laten vloeien door de pan scheef te houden.
Even geduldig zijn tot je voelt dat de bodem vast genoeg is. Dan een andere koekepan erop leggen of een groot deksel. Pan optillen en in een keer ondersteboven draaien. Onderkant komt boven en je laat de koek terugglijden in de pan, nu met de nog ongare kant onder.
Dan is het een kwestie van een paar minuten tot ook die gaar is.
In stukken snijden en serveren met salade en een lekker wijntje. Yumm.
Het is echt de moeite van het proberen waard, want het is erg lekker. Misschien moet je een paar keer experimenteren. De mijne lukt ook niet altijd even goed. Soms zijn de eieren kleiner en heb ik er niet genoeg gebruikt, soms plakt m'n pan ondanks alles..enz. Maar de ingrediënten zijn goed en je krijgt ze altijd gaar, wel of niet in de gewenste vorm :)!
Lieve Margreet,
Het komt goed!! Echt waar. Ik ga morgen het afscheid in, dat vind ik vreselijk. Kan ik Kim voor zaterdag dan lenen?
Positiviteit is zeker bij mij ook op zijn plaats….zit alleen maar te stressen en ben nog lang niet kaar..zelfs werkstukken liggen nu nog voor me, ga ze snel afmaken ..morgen doe ik definitief de deur op school achter mij dicht en dan moeten ze toch wel de cijfers hebben.
Sterkte!
LikeLike
HAHAHA Wat een mooi contrast. Ik zie het voor mij! Je zou er haast een klucht van kunnen maken!
LikeLike
Jolientje! Wat een spannende tijd voor je! Kim zelf kan niet komen (ze zouden raar opkijken daar!) maar zijn mentaliteit straalt hij je toe :)- Voor het moment leven, dingen laten gebeuren en bij alles denken: Heer, het is Uw plan, ik laat de stress bij U.
Jij ook sterkte hxe8. Ik hoop er echt te zijn de 25e.
LikeLike
Bedankt, maar het is de 26e hoor!
LikeLike
waarom niet alsnog een exotisch lunch café beginnen 🙂
LikeLike
HAHA, wie weet Suus? Kom je dan helpen snijden in de keuken? 🙂
LikeLike
Lekkere spaanse omelet gegeten gisteravond !
Volgende week het andere gerecht…
LikeLike