Vanavond naar #"Des Hommes et des Dieuxs". Volgens de recensies tot nu toe een indrukwekkende en ontroerende film over Franse monniken in Algerije (het laatste klooster indertijd) die zich verzetten tegen terreur en daar hun leven voor over hebben. Kim leidt morgen een leerdienst over Islam en Christendom, verschillen en overeenkomsten. Misschien valt er nog wat te leren van de film?

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

3 gedachten over “”

 1. Ha Margreet,

  je schrijft zo leuk! Wanneer ga je daar eens iets mee doen?

  Over dat vele wassen: het kan erger;-) Ik leef al vijf jaar zonder wasmachine, dus alles gebeurt met handwas en in rijke tijden bij de wasserette.

  Mocht je nog eens eens een geschikte adzjoemoni tegen komen, zullen we haar dan delen?;-)

  Groeten, Desirxe9

  Like

 2. Mooi verhaal en ik denk voor veel moeders van vandaag de dag nog heel herkenbaar (vooral als het regent en je hebt geen droger!). Ik heb het er vaak over met vrouwen die uit Afrika komen, daar heb je ook voor alles iemand in huis, iemand voor de was, koken, de kinderen, tuin etc. Ja, zo kan een moeder makkelijk werken buitenshuis.Toen ik in Cameroon was werd het min of min me opgedrongen dat ik minstens 1 iemand in huis had om te helpen. Hier moeten we alles zelf doen, iets waar je natuurlijk aan gewend raakt maar ik mis het wel eens hoor iemand die me even wat helpt.

  Like

 3. En dan werd je in die tijd ook nog bekogeld met vreselijke tv-reclames over wasmiddelen. Een stralende moeder met een even stralend gezin en dat allemaal dank zij dat geweldige waspoeder…..Daar werd ik nou altijd moedeloos van !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: