Huurhuis zoeken is een klus!

Iedere mobiele telefoon heeft een eigen snoertje wat net niet past op de mijne.

In elke winkel staat er net een ander soort pinapparaatje waarbij ik dan net weer mijn pas er verkeerd om in doe.

En zo zit ieder huis in Nederland dat verhuurd wordt in het bestand van een aparte woningbouwvereniging. Die allemaal vriendelijk aanbieden alle informatie over een huis tot je beschikking te stellen, wanneer je 30 euro overmaakt. Dan mag je een heel half jaar, zo vaak als je wilt, gebruik maken van de site. Dat is i.e.g. eerlijk. Zo weet je waaraan je toe bent. Je hebt nl. ook hele sneaky sites die met grote letters adverteren dat je je GRATIS in kunt schrijven. Wanneer je dan de moeite genomen hebt dat te doen en je klikt op een woning krijg je vervolgens de melding dat je voor slechts zoveel geld alle info kunt krijgen…Grrr. Maar op hoeveel sites kan een mens zich inschrijven voor 30 euro? Bizar systeem.

Een huurhuis zoeken via internet is een tijdvretende bezigheid, dat is duidelijk. Verder worden er weinig foto's getoond zodat je in feite geen idee hebt van de woning behalve de omschrijving. Ga je dus een bezichtiging aanvragen? Op grond waarvan? Nou ja, meestal komt het neer op lokatie, grootte van het huis en dat soort zaken. Een bezichtiging vragen we dan nog niet eens aan. Eerst gaan we maar 's kijken in de buurt, en dan vallen de meeste huizen al af.

We hebben al wel een aantal gezien die een verdere bezichtiging waard zijn. Maar het blijft een arbeidsintensieve bezigheid zo!

 

Advertenties

Een gedachte over “Huurhuis zoeken is een klus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s