Otterlo

Ik woon in een huis met 7 slaapkamers, 3 toiletten en een forse woonkamer en suite. Toch betaal ik 220 euro om 3 dagen in een zeer sober huisje te gaan bivakkeren, waarin de slaapkamers zo klein zijn dat mijn echtgenoot en ik besloten elk maar een eigen kamer te nemen. Van anderen in de buurt moesten we een gettoblaster lenen om wat muziek te hebben en een lamp om ’s avonds te kunnen lezen.

IMG_4236 Waarom doet een mens zoiets? En hoe kan het dat je dan toch terug kijkt op een heerlijk weekendje weg? Waarom woon ik eigenlijk in zo’n groot huis als ik met gemak in zo’n mini-huisje kan leven?

Het is een vreemde gewaarwording dat vakantiehuisjes blijken te voldoen aan een behoefte die in ons blijft leven nl. de behoefte aan eenvoud en overzicht. Het ontbreken van alle moderne commmunicatiemiddelen, is soms een weldaad voor de geest. (Nou, heel eerlijk gezegd: we hebben wel lekker een film gekeken op TV…)

Otterlo op de Veluwe, een dorpje van niks, maar met een omgeving die je doet overwegen je er maarIMG_4218 voor altijd te vestigen. Bossen, heide, zandverstuivingen en weilanden met koeien en schapen, het is er allemaal. Om ons huisje hoorden we de vogels en af en toe zagen we een eekhoorntje. Niets spectaculairs, maar daarom misschien wel zo rustgevend.

Zou ik altijd zo willen wonen, zonder PC, telefoon en internet? Neen. Het is de afwisseling die het ‘m doet! Nog nooit zo gezellig en lekker geslapen als in ons eigen tweepersoonsbed.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

5 gedachten over “Otterlo”

 1. Ik geef het toe!!! De radio was van mijn enige liefste Niekepiek die ook nog een nacht en een dag bij ons logeerde en ins de wereld weer helemaal opnieuw deed bekijken! ‘Oma, kijk de maan en het is niet eens donker! Weet je, dat is heel bijzonder als je de maan overdag ziet!Echt bijzonder!’

  Like

 2. Wahaha, elk een eigen kamer! Waardeloos zoals die bedden soms kunnen zijn in vakantiehuisjes! Wij hebben er ook ervaringen mee! Bedden die je tegen elkaar moet zetten, maar wieltjes hebben zodat het gevaarlijk is om tegen elkaar te kruipen. Of bedden die voor Mart veel te kort zijn. Onze eerste vakantie na ons trouwen in een caravan, terwijl het vreselijk heet was en we nauwelijks naast elkaar konden liggen en besloten om het andere bed ook maar klaar te maken. Konden we meteen weer apart slapen. Achteraf kunnen we er vreselijk om lachen gelukkig!

  Like

 3. Het leuke van jou vakantie is dat je je huis weer zo waardeert. Na bijna 2 weken luxe vind ik het een beetje moeilijk weer m’n draai te vinden. Maar dat zal ook wel het alleen zijn weer zijn. Is niet erg, maar wel weer wennen.
  Gelukkig hoef ik pas de 30ste weer te beginnen, want ik houd wel van niet werken 😉

  Like

 4. Sinds vorig jaar wonen John en ik
  nu echt permanent in een soort vakantiehuisje.
  Alle bezittingen in de ogen gekeken (hou ik hier nu echt van of niet?)
  De rest weggegeven of naar de kringloop.
  WE LOVE IT.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: