Amerika – good bad and the ugly III

Uit de reactie van Sylvia(do we trust the authorities enough to use our taxmoney right) komt inderdaad iets naar voren wat mij als Nederlandse, redelijk gezagsgetrouw opgevoed in de traditie van GPV, ChristenUnie en CDA, heel erg deed schrikken in de VS. Het kan aan mijn naïviteit liggen, maar het heeft ook met mijn levensopvatting te maken, uit de Bijbel ontleend, dat alle gezag van God komt en dat Hij het heeft ingesteld om het kwaad in te dammen, voor ons ten goede dus. Dat maakt me niet blind voor wat er allemaal mis kan gaan aan corruptie en machtsbeïnvloeding enz. Maar omdat God de uiteindelijke auteur is mag je een zekere mate van gerechtigheid verwachten zolang niet de hele regering uit criminelen bestaat zoals in Afrika soms het geval is. Daarom is het cynisme van mijn familie als ze het over gezag hebbenmij vreemd. Er is geen enkel vertrouwen lijkt het. Iedere 'cop' is uit op winstbejag, ten koste van de arme burger. Iedereen is doodsbenauwd voor de politie die zich niet erg geliefd maakt. Geen oom agent te bespeuren. Veel gezag op straat, veel uniformen, maar weinig vertrouwen.

Ook Obama geniet niet veel vertrouwen meer omdat hij al een aantal grote compromissen heeft moeten sluiten, zoals over de healthcare bill. Door een stevige lobby van de Republikeinen, gesteund door een aantal democraten zijn abortussen niet vergoedbaar vanuit het nieuwe gezondheidspakket. Dit heeft behoorlijk kwaad bloed gezet bij de pro-abortion movement.

Advertenties

2 gedachten over “Amerika – good bad and the ugly III

  1. Janke

    So true what you write about how your aunts could not imagine their sister had real problems with their mother.
    Took me a long time to realize that somebody could have a very different picture of my mother than I have and that all that was not just in their imagination.
    How interesting to have this kind of meeting with familymembers, Margreet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s