Zoet en warm

Zoet en warm is de vriendschap van Nan en David bij wie we nu zijn in Philadelphia. Ze wonen in een oude buurt van de stad in zo'n typisch, Amerikaans groot, houten huis met talrijke kamers,verdiepingen, en steeds weer nieuwe kamertjes in verborgen hoekjes. Met een eindeloze 'yard' alwaar enorme esdoorns staan die in de herfst  een fantastisch kleuren baldakijn moeten vormen. Gisteren aten we buiten, het was net niet te warm. Vandaag zochten we ons heil in een restaurant met airco. Het is werkelijk bloedheet geworden inmiddels. Overdag het (koele) Philadelphia Museum of Fine Arts bezocht met veel plezier.

Ook hier weer een gebouw met Amerikaanse afmetingen, hoog als een kathedraal en breed en uitgespreid als een dorp. We hebben de afdeling Amerikaanse kunst bekeken en ik heb likkebaardend voor Winslow Homer gestaan, Singer Sargent en nieuwe namen ontdekt als Mary Cassatt een Amerikaanse schilderes die naar Europa ging en in Parijs bleef wonen. Sommige doeken zijn wat sentimenteel (moeder en kind) maar haar portretten zijn prachtig. Dan, bij de Europese schilders uit de 19e eeuw was Mancini nieuw voor mij .Mary cassatt Alexander cassatt
Mancini 

Mancini (1852-1930, Italie)

Door de Duitse wijk teruggereden. Germantown, een historische buurt met prachtige oude stenen huizen waar in de 17e en 18e eeuw veel Duitsers woonden, de zg Pennsylvania Dutch.

De huizen kun je zo plaatsen in de sprookjes van Grimm. Veel donkere dennenbossen en het zou me niets verbazen wanneer er achter een van de uit 'kinderhoofdjes'  opgebouwde huizen wel een hutje staat met daarin de overblijfselen van Hans en Grietje…

Over Zoet en Warm gesproken…we zoeken naarstig naar suikervrije producten in dit versuikerde land. In alles zit suiker en molasses en honing verwerkt. Brood, muesli, de gewone dingen die wij dagelijks eten proeven nu naar cake en frosties. Lekker maar niet goed voor mijn gezondheid. Ik wil een lekkere pittige kop koffie en krijg een zoetige French Vanilla smaak.  Maar over het algemeen vind ik de kwaliteit van de koffie een stuk beter. De hoeveelheden blijven fenomenaal. Waar mensen het hier laten?

Warm is het helemaal de laatste dagen: 33-35 graden en vochtig. 

De gastvrijheid van de Amerikanen is legendarisch en wordt op onze reis deze keer alleen maar weer bevestigd.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: