Bibberschelp en het verhaal over God

Ik heb het nog steeds niet kunnen vertellen aan mijn kleinzoon, het verhaal over God. Het was helaas te moeilijk…

Zaterdag vierde ik mijn verjaardag en een deel van de familie was blijven slapen na het feestje. Ook de kleinzoons. Niek (van 5) wilde mee naar de kerk, wat ik altijd heel gezellig vind. Het was een beetje hectisch ’s ochtends, dus ik was er niet aan toe gekomen iets voor hem mee te nemen. Met als gevolg dat hij, met Thomas de trein en wat volgelingen in zijn handen geklemd, aandachtig zat te luisteren naar wat er gebeurde. De ouderling las uit de Bijbel de gelijkenis over de koning die een bruiloft gaat vieren en de mensen die uitgenodigd zijn laat ophalen door zijn knechten. Als niemand dan wil komen mogen de mensen van de straat binnenkomen. De ouderling las het spannend voor, maar het verhaal was net te gecompliceerd voor Niek om te volgen. Wat gebeurt er nu oma, waarom zegt hij kom binnen, wie moet er dan naar binnen, oma? Ik fluisterde dat ik het straks ging uitleggen…Ok, zei Niek.

Na een poosje wilde hij naar de creche. Tante Sas nam hem mee. Maar voor het einde van de dienst was hij terug, met een koekje. Is het verhaal over God al geweest, oma? Of ging het over Jezus? Wat was dan het verhaal? Straks zal ik het vertellen, ok? fluisterde ik weer terwijl ik besefte dat het waarschijnlijk te moeilijk was.
Het wordt echt tijd voor een kinderpreek! Niek die niet gewend is naar de kerk te gaan verwacht iets. Kinderen die vanaf hun kleutertijd in de kerk zitten leren soms juist niet te luisteren of te verwachten…

’s Middags zijn we nog naar het strand geweest. Kris van 2 mocht z’n slaapje overslaan en was helemaal blij om op het zand te lopen en te spelen. Niek ging schelpen zoeken. We vonden hele mooie, met horizontale lijnen. Niek vond toen een mooie schelp met vertikale ribbeltjes. Kijk oma kijk, een heel mooie bibberschelp!
Toen ik vroeg wat nou weer een bibberschelp was kreeg hij de slappe lach. Oh nee, een ribbelschelp!

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

4 gedachten over “Bibberschelp en het verhaal over God”

  1. Een kinderpreek, vooraf aan het moment dat de kinderen nAAR DE CRECHE GAAN, IS HEEL GOED. zE DOEN HET IN dORDRECHT EN OOK HIER IN aPELDOORN. mAAR ZEKER OP VEEL MEER PLAATSEN. iETS VOOR kIM OM DAT NOG EVEN VOOR ELKAAR TE MAKEN VOOR ZIJN EMIRITAAT. wOEPS, CAPITAL LOCK IS AAN. HEB GEEN ZIN HET OVER TE DOEN. kUS

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: