Wonderful town

Mooie, subtiele Thaise film. Het verhaal speelt zich af in Thailand, in Takua Pa een oud dorp aan de kust waar na de tsunami nauwelijks nog toeristen komen. Het dorp werd indertijd zwaar getroffen door de tsunami. Verwoeste huizen en hotels worden langzaam weer opgebouwd. Ton, een van de werknemers van een architectenbureau uit Bangkok dat het bouwproject leidt, logeert in het enige hotel in het dorp. Hij en Na, de eigenares van het hotel, worden verliefd op elkaar. Een simpel verhaal, mooi en subtiel verbeeldt, maar ergens rommelt iets in de achtergrond. Zoals er een verraderlijke onderstroming kan zijn in de zee. Op een heel indirecte wijze en soms plotseling met duidelijke aanwijzingen hangt er iets in de lucht. Kan dit wel goed gaan?

Het is geen film over de tsunami maar wel over een wereld van na de tsunami met ingetogen verdriet, aarzeling over de mogelijkheid van een nieuwe toekomst en ontwikkelingen die even onverwacht en schokkend opduiken als een tsunami.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: