We maken niet zoveel mee…

Het leven op de camping gaat zo zijn langzame, ontspannen gang. Vooral sinds de hitte is begonnen is het tempo van iedereen, zelfs van de Nederlanders, tot sloom gedaald.  Hoewel de mensen vroeg blijven eten, rond 6 uur. Dat heeft waarschijnlijk met de kindertjes te maken.
Hieronder vast wat plaatjes.
Img_2069Img_2060Img_2065Img_2045 Img_2035_2

We maken niet zoveel mee. Ongewone gebeurtenissen zoals het nieuws overde dood van Michael Jackson bereikt ons natuurlijk wel. We zijn online,dus dat soort zaken mis je niet. Headline op elke nieuwssite. Deonverwachte dood van een campinggast heeft grotere impact op decamping. 60 jaar oud en een plotselinge hartstilstand. De man was al overledentoen de ambulance arriveerde. Heel triest. 

We maken een praatje hier en daar, maar blijven meest op onszelf. Dusecht veel mensen hebben we niet leren kennen. De hoofdmoot van demensen die we hier spreken blijken hervormd te zijn. Op eenuitzondering na. Maar as zaterdag komen er 60 (!)nieuwe families aan endan zal er vast meer variatie zijn in de kerkelijke achtergrond.

De hitte is wel een hele ervaring voor mij. Zuid-Frankrijk was altijdheet en om die reden gingen we er eigenlijk niet meer kamperen. Hierhad ik niet verwacht dat het zo warm zou worden, en dan zo lang. 4e dagvan ruim boven de 35 graden. Het leven staat in het teken van hoekoel te blijven. Je komt eigenlijk tot net zo weinig als wanneer hetregent, gek genoeg. Stadjes bekijken, vergeet het maar, de hittezindert je tegemoet. Kathedralen zijn erg in trek!  Wandelen, fietsenallemaal veel te warm.

Gisteren hebben we de kathedraal van Cahors bekeken. Voor het eerst zagik daar het beeld van een heilige met een lange zwarte vlecht en eenrood Chinees gewaad. Hij bleek in de 19e eeuw vanuit Cahors naar Chinagegaan te zijn als missionaris en is daar de marteldood gestorven. Iets anders wat ik ook heel bijzonder vond waren de pilasters van eikenblaadjes. In de 16 eeuw is de kathedraal hevig beschadigd geraakt door de protestanten. Alle ontbrekende pilasters aan een kant van de kloostergang zijn (recent denk ik) vervangen door gestapelde blaadjes. (zie de foto) Ik heb zoiets nog nooit gezien.

Na de kathedraal hebben we een poging ondernomen wat middeleeuwse straten door te lopen,maar we zijn al snel gevlucht naar een parkje waar we een paar uuramechtig in de schaduw hebben liggen lezen. Toen maar weer in de automet airco de tocht terug gemaakt die overigens zeer de moeite waardwas. Van de auto snel de koele supermarkt in waar we het ruim een uurhebben volgehouden. Vooral bij de melk en kaas (altijd heel koud inFranse supermarkten)was het opvallend druk…

Vandaag hebben we een heerlijke zwemplek in de Dordogne gevonden, metschaduw. En het lijkt of onze lichamen zich wat beginnen aan te passen.Het is om 9 uur nog 28 gr. en we vinden dat het dan afkoelt.

Ach ja, het is allemaal relatief.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

4 gedachten over “We maken niet zoveel mee…”

  1. lieve tante!
    ben even bij mama op bezoek en zag het filmpje van je lieve kleinzoons!
    ik had jesseka een verjaardagskaart festuurd naar de morelstrtaat niet wetende dat ze verhuisd waren! zou je me het huidige adres willen doormailen? kan ik nu een kaart sturen nmaar het goede adres!
    stuur dat maar naar carlijngeerts@hotmail.com dikke kuscarlijn

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: