Maatkostuum

Ik noem nog geen namen van winkels, maar alvast deze raad aan bruidegom/zoons en moeders die zich voorbereiden op een bruiloft: koop een kant en klaar kostuum en laat je niet verleiden tot een maatkostuum, het bespaart je veel sores en verdriet.

Het was nog maar de koude wintermaand februari, met ergens in het verre verschiet de bruiloft in de zomermaand juni. Maar zoon Lukas en ik wilden op tijd beginnen met de aankoop van een pak. Na enig winkelen besloten we over te gaan op de aankoop van een maatkostuum in een gerenommeerde kleding zaak. Klonk chique en leek mooi. Aangemeten, stof uitgezocht, “over 6, uiterlijk 7 weken bent u de trotse bezitter van een prachtig kostuum van Italiaanse snit.”

Nu is het de warme meimaand, alle vogeltjes hebben hun eieren allang gelegd, de bloesembomen zijn bijna uitgebloeid, maar uit verre landen is nog steeds niet het zo langverwachte maatpak gearriveerd. Inmiddels weet ik dat het niet uit Italie komt maar uit Marokko. Misschien dat de kamelen staken?

Ettelijke telefoontjes heb ik al gepleegd, en steeds wordt me gezegd me geen zorgen te maken, niet zenuwachtig te zijn en dat het allemaal goed komt.

Vanmorgen heb ik toch maar eens duidelijk gemaakt dat ik me helemaal geen zorgen maak en dat ik niet zenuwachtig ben maar ‘BOOS’ ‘GEIRRITEERD’  en dat ik ‘BAAL’ van de hele toestand! Ik wil volgende week een pak en ik wil compensatie. Vooruit met die geit, ik ben het zat.

Dat hielp. Volgende week is het pak er of we kiezen er een van vergelijkbare kwaliteit in de winkel uit.

Nu nog de afhandeling volgende week afwachten voor ik de zaak aan de schandpaal nagel.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

7 gedachten over “Maatkostuum”

  1. Nog een tip: Zorg dat je twee overhemden hebt. Je zult zien dat het eerste kopje koffie er overheen gaat als je geen reserve hebt.
    Heel veel sterkte en vooral plezier met de voorbereidingen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: