Valentijn en high tea

Zaterdag was Valentijndag. Daar doen we niets aan maar Kim koopt af en toe rozen, als hij er aan denkt. Gister kreeg ik dus een mooie bos met een lieve kaart. Toch leuk na bijna 35 jaar. Maar belangrijker was gisteren de High Tea voor dochter Saskia’s verjaardag. ’s Ochtends had ik al mijn bijdrage gemaakt, filodeegrolletjes met ham en kaas. Ik heb nu 2x iets met filodeeg gemaakt maar ben er niet enthousiast over. Het deeg wordt hard en taai, vind ik. Bladerdeeg werkt beter. Maar goed, uiteindelijk stonden ze te pronken op de tafel, lekker of niet.Img_1262Img_1263

We waren met 9 volwassenen en 4 kinderen in de leeftijd van 4 – 0 jaar. Kleinzoon Niek was er al vroeg en verheugde zich op de komst van Sara, het 4 jarige dochtertje van Saskia’s vriendin Rianne. Af en toe klom hij opeen krukje voor het raam om te zien of ze er nu eindelijk eens aan kwam. Omdat het zonnig weer was waren de wegen naar Den Haag erg druk met verkeer richting de zee, dus het duurde allemaal langer dan gepland voordat het gezin Fris in Scheveningen arriveerde. Niek verdween onmiddelijk in de keuken, te verlegen om zelfs maar Sara aan te durven kijken. Met nieuwe viltstiften en tekenpapier kregen we ze zover in elk geval naast elkaar te zitten. Img_1277De rest zou vanzelf wel komen. Nou dat kwam dus ook zonder enig probleem. Aan het einde van het feestje renden ze al gillend met ballonnen achter elkaar aan, dwars door alle bezoekers heen. Oma deed af en toe een vergeefse poging hen naar minder drukke plekken te verwijzen, de gang of zo. ‘Waarom dan’, vroeg Niek met grote ogen van onbegrip. Tja,omdat jullie zo’n lawaai maken. ‘Oh…waarom dan?’ Niek is in de waarom-fase.

Img_1270Img_1274Img_1276Img_1252Img_1271

Img_1248Het was een alom geslaagde Tea. Sas kan er weer een jaar tegen.

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in Daily life. Bookmark de permalink .

2 reacties op Valentijn en high tea

 1. Janke Elliott zegt:

  Heerlijk dat wij er zo ook een beetje bij kunnen zijn Margreet.Zo’n mooi sfeertje een high tea.Van harte nog gefeliciteerd met jullie jongste dochter.
  Wat leuk Niek met zijn Christopher Robin muts.
  Is de jongen met de zwarte krullen Saskia’s vriend?

  Like

 2. Lukas zegt:

  Prachtig die tafel! Jammer dat we alle gezelligheid hebben gemist!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s