ijskoorts

Heel Nederland heeft last van ijskoorts, vermeldt de krant.
Behalve ik, maar mij werd niets gevraagd voor dat artikel.

Ijs2Ijs3Ijs4Ijs1

Ik ben daarom trots op mijn 10 jaar oudere broer Ed die rustig na jaren niet geschaatst te hebben een toertocht in de Alblasserwaard afrijdt.(foto’s E.J.Sonneveld)

Ik vind de plaatjes prachtig, geniet van de blauwe lucht en de stralende zon in de vrieskou. Maar niets in mij verlangt naar het ijs. Bij ijs denk ik aan vreselijk koude voeten, zwikkende enkels, keihard op mijn stuitje vallen en zonder twijfel op mijn leeftijd een voor eeuwig uit de kom geschoten heup of rug. No thanks. Ieder zijn meug, maar ik kijk toe vanaf de kant.

Advertenties

4 gedachten over “ijskoorts

  1. jetty

    Egbert heeft indertijd het boek gelezen toen we in 2005 in Alaska waren. Een paar weken geleden heeft hijdefilm in het filmhuis gezien in Zaandam. Hij was in 2005 al onder de indruk en dat is zo gebleven !!!

    Like

  2. Daphne

    Vandaag (10 jan) de Molentocht geschaatst en voor morgen staan de poldersloten van Haastrecht op onze schaatsplanning. Margreet, je ‘oude’ noren beleven anno 2009 twee prachtige dagen aan mijn voeten. Gaat het dooien? Dan worden ze keurig in het vet gezet voor nog meer schaatsplezier. Margreet, onwijs bedankt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s