Sint, Kris en nog twee te gaan

Twee van de grote decemberfeesten hebben we nu achter de rug. Eerst een immer geslaagde, maar niet minder slopende Sinterklaasviering ‘en famille’ min dochter Suzy helaas, die net op die dag in Haren (of all places!) een basketball toernooi had.

Hoe klein Nederland ook is op wereldschaal, Haren is nog wel een ellendig eind weg van Woudenberg, zeker als je eerst nog meerijders in Den Haag moet afzetten.
Met Suus dus de avond tevoren een klein Sintje gevierd.

Afb006 Sinterklaas_2008_010_editedSinterklaas_2008_031Sinterklaas_2008_039_editedAfb007_edited 

Sinterklaas_2008_029_edited

Op zaterdag met de rest cadeaus geopend, onderwijl Kris uit de berg vissend, want dat was natuurlijk walhalla voor hem: stapels knisperende,kleurige, scheurende pakketten en pakjes, allemaal voor het grijpen. Om de beurt hadden we de taak hem af te leiden. Ik geef het je te doen met deze uiterst sterke, nietsontziende beer van een baby!

Voldaan doch uitgeput begonnen we na de cadeaus (met geweldige gedichten en zelfs een aantal surprises, waaronder een heuse Boston Red Sox mascotte voor Kim) aan de potluck. Iedereen had wat meegenomen. Griekse gehaktballetjes (van Tonny, de moeder van Dos), Koreaanse kippepootjes (moi), Wortelsoep met gember (Jes) salade, pizza, cheesecake – ijs  enz. Helemaal vol van alles, letterlijk en figuurlijk, konden we nog even nagenieten van onze cadeaus. Sinterklaas_2008_052_edited

Vooral Niek was very happy met zijn conducteurs-outfit: tas, Afb003_editedstopbord, fluitje en pet. Niek is helemaal into treinen. Ik kan me nog herinneren dat Lukas op die leeftijd met grote droomogen zei: ik wou dat ik een vliegtuig kon zijn. Zo kijkt Niek als hij het over treinen heeft. Maar eigenlijk over alles wat met transport te maken heeft. Prachtig hoe Kris nu al op zijn buik Niek ligt na te doen met een autootje. Heel stralend kijkt hij dan Afb020naar Niek: Zie je mij wel?

Niek is wat ambivalent in zijn gevoelens voor Kris. Hij is heel lief en zoekt ook wel oplossingen, maar er slaat een lichte paniek toe als hij Kris aan ziet komen kruipen, terwijl hij net zijn rails gelegd heeft. Nee, nee, roept hij dan heel hard en begint bij voorbaat te huilen. Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Kris is zo voortvarend en onstuitbaar als hij iets op het oog heeft. Alles wat hem in de weg staat krijgt een zwiep van z’n arm en hij kruipt als een razende richting zijn doel. Een soort mini-tsunami die aan komt stormen en met de beste wil van de wereld niet te stoppen is.

Morgen wordt Kris 1 jaar en vandaag zijn Kim en ik vast wezen vieren. Het viel nog niet mee voor Niek de cadeaus voor Kris als niet zijn cadeaus te zien. Met enige overredingskracht en veel inventiviteit van een geduldige mamma viel er wel een compromis te bereiken. Niek mocht het kaarsje op de taart uitblazen. Maar af en toe viel er wel een traantje. Afb017Afb018Het valt ook nog niet mee als je 3Afb015 bent en Afb026je wordt opeens bedreigd door een smiley baby die door iedereen geknuffeld en geliefd wordt terwijl hij jouw leventje danig in de war gooit. Maar het wordt gelukkig makkelijker nu Kris steeds meer begrijpt. Samen met de ballon spelen gaat al heel goed!

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

2 gedachten over “Sint, Kris en nog twee te gaan”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: