HIV-Aids

Uit een nieuwsbrief van goede vrienden van me die al zes jaar in Zuid-Afrika werken onder aidspatienten en aidswezen:

Aids blijft de meest (?) complexe ziekte die bestaat. Het heeft met alles te maken.
In een boek "28 verhalen over AIDS in Afrika, van Stephanie Nolen", las ik :" Het grote probleem van HIV is de overbrenging van het virus. Via bloed, sexuele vloeistoffen, moedermelk verspreidt het virus zich op onze meest intieme momenten. Het mikt op onderwerpen die we het minst graag publiek bespreken. De ‘drugs’ die ‘we’ injecteren, de sex die we hebben en dan vooral de sex met mensen, met wie ‘we’ nou net geen sex moeten hebben. HIV groeit het best in onevenwichtige machtsverhoudingen, is uitgebarsten en verspreid in de meest verachte groepen in de samenleving, zoals sexwerkers, drugsgebruikers, homosexuele mannen enz.
En daarom heeft de wereld zo tergend langzaam gereageerd!"

Henri Nouwen schreef ergens:" De HIV/AIDS epidemie is waarschijnlijk een van de duidelijkste symptomen van de gebrokenheid van deze wereld. Liefde en dood klemmen zich aan elkaar vast in een gewelddadige omhelzing. Jonge mensen, wanhopig om intimiteit en omgang te vinden, wagen hun levens ervoor…."

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

2 gedachten over “HIV-Aids”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: