Het nut van een wasbakje in de WC

Ik weet nu waar die mini-fonteintjes in de WC’s voor zijn. Voor handen wassen vind ik ze ongeschikt. Als je de kraan aan zet staat meestal de vloer direct al blank door het gespetter.

Ik heb, door de nood gedwongen, een heel ander nut ontdekt. Op één dag heb ik twee maal de inhoud van mijn maag erin kunnen deponeren terwijl ik scheef van ellende op het toilet hing. Precies op de juiste hoogte was er nu dit prachtige en zeer welkome bakje. Alsof het ervoor gemaakt was. De eerste keer gebeurde het in Woudenberg, de tweede keer, net op tijd, thuis.
Oh, wat een miserabel mens was ik die dag. Oppassend op de kleinkinderen daalde er tijdens de lunch, na m’n broodje pindakaas en smeerworst (zou het die combi geweest zijn?) er een onmiskenbare misselijkheid-sensatie af in mijn maag. Nog geen uur later lag ik in kronkels op het toilet. Gelukkig was ik niet alleen aan het oppassen…Omdat ik ook nog door m’n rug was gegaan kwam ik min of meer horizontaal de auto uit thuis, alwaar ik 12 uur nauwelijks kon lopen van de spasmen in m’n rug. Inmiddels, een serie zetpillen en andere pijnstillers later, kan ik me weer redelijk bewegen, zij het zeer langzaam en behoedzaam. Ik wist niet dat de keuken zo ver van onze woonkamer af ligt.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

3 gedachten over “Het nut van een wasbakje in de WC”

  1. Heerlijk als je kreatief!!! kookt, toch? Google anders even chard en recipe. Dat kan veel lekkerder, en zonder nieuw verfje voor de keuken.

    Dinie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: