Into the wild

Itw_wallpaper_04_800x600Mooie film gezien op video, Into the Wild, naar het gelijknamige boek van Jon Krakauer, producer en regisseur Sean Penn.
April 1992, Chris Mc Candless vertrekt, net afgestudeerd van college. Hij laat familie en vrienden achter en geeft al zijn privileges op. Met enkel een rugzak en kampeerspullen trekt hij de natuur in. Hij geeft al zijn spaargeld weg, verbrandt het laatste restje geld en gaat op pad om zichzelf te vinden. Hij lift door de VS, op weg naar Alaska. Onderweg blijft hij hier en daar een poosje hangen,o.a. om geld te verdienen voor zijn grote trip, de wildernis in van Alaska rondom Mt McKinley. Enkele maanden nadat hij eindelijk de laatste uitdaging is aangegaan om helemaal alleen te overleven in de onverbiddelijke natuur van Alaska, wordt zijn lichaam door een jager gevonden in verregaande staat van ontbinding. Een tragische ontknoping van een film die indrukwekkend mooi is door de prachtige natuuropnames, maar aangrijpend vanwege al het onvervulde verlangen naar liefde, eenheid, familieband en harmonie. Gaandeweg de film wordt duidelijk dat Chris door de slechte relatie van zijn ouders en het gewelddadige karakter van de ruzies tussen hen beschadigd is en geen vertrouwen heeft in relaties. Hij is de zoon die iedereen zich wenst, maar hij kan de nabijheid van mensen niet goed verdragen en trekt weer verder. Alleen in de natuur kan hij zichzelf zijn. Maar de natuur keert zich tegen hem en blijkt nog minder te vertrouwen dan mensen. Dat brengt hem uiteindelijk tot een ander zicht op menselijke relaties. Alleen kan hij dat niet meer delen.

De muziek is voor het grootste deel van Eddie Vedder, de zanger van Pearl Jam, die ik nog ken uit de dagen dat zoon Lukas thuis woonde en zijn muziek speelde. Hij heeft een hele mooie stem voor de zachtere ballads die in de film te horen zijn. Echte tearjerkers voor mij…

Een aanrader.

 

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

4 gedachten over “Into the wild”

  1. Egbert heeft indertijd het boek gelezen toen we in 2005 in Alaska waren. Een paar weken geleden heeft hijdefilm in het filmhuis gezien in Zaandam. Hij was in 2005 al onder de indruk en dat is zo gebleven !!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: