Interne verhuizing

Met een ernstig gezicht klimt kleinzoon Niek (3,5 j.) de lange trappen op naar de 2e verdieping van het bovenhuis waar dochter Saskia woont. Niek helpt deze zaterdag tante Sas haar atelier leeg te ruimen, samen met de rest van de familie. De inhoud daarvan moet op de een of andere manier in haar kamer gepropt die eigenlijk al uit zijn voegen barst. Voor het bed in de plaats komt dus een hoogslaper. Volgens Sas een behoorlijke stap terug in haar ontwikkeling, maar praktisch gezien voorlopig toch wel de beste oplossing. Er is veel ruimte in de lucht op een kamer met een plafond op 3m hoogte. Benutten dus.

In de mega grote Volvo van broer Luuk ligt de hoogslaper in ontbonden staat. Plank voor plank moet die naar boven en weer in elkaar gezet. Zo komt Niek dus de trappen op met een plank onder zijn armen, gecoacht door oom Lukas die hij aan het helpen is. Wow, roepen we allemaal in koor, heb jij die helemaal alleen de trap opgedragen?
Niek blijft ernstig en loopt weer richting de trap. The job must go on.

Vele uren en zweetdruppels later staat de hoogslaper. Het bed is naar de minder mega maar nog wel ruime auto van dad Kim getransporteerd, de tafel uit het atelier staat op z’n nieuwe plek, de stellingkast uit het atelier staat provisorisch want er ontbreken (natuurlijk!) 4 onderdeeltjes. En Sas kan er net nog bij, als ze haar buik inhoudt 🙂

Schoonzus Ravinia en de rest van de familie is witjes van vermoeidheid. Op 20 vierkante meter verhuizen met z’n vijven is een behoorlijke uitdaging…
Maar het was de moeite waard. Het scheelt Sas toch weer bijna 100 euri pm en eigenlijk ziet de kamer er nog beter uit ook.

Advertenties

Een gedachte over “Interne verhuizing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s