Nieuwe kerkzaal in drie maanden klaar!

Gisteren was het dan zo ver: de eerste dienst in onze geheel vernieuwde kerkzaal. Opwinding alom. Wat was het mooi geworden. Wat was er veel werk verzet in korte tijd. wat was het licht en groot. Wat lag er een schitterende vloer van eikenhout. Wat waren de meubels op het liturgisch centrum mooi ontworpen.

Natuurlijk smaken verschillen. Sommigen vonden het wel erg wit en licht en misten kleur. Anderen waren niet zo weg van het kruis, te groot, beetje Hour of Power-achtig. Ik mis hanglampen als finishing touch. Maar ja, ga maar eens met 200 mensen samen een kamer inrichten. Dat komt nooit goed. Uit handen geven de boel en vertrouwen op expertise van het groepje dat de uitvoering doet. Het resultaat mag er wezen. Nijverige, betaalde Oosteuropeanen en vele vrijwilligers hebben een schitterend resultaat opgeleverd.
Img_0998Img_1000Img_1003Img_1012Img_1013Img_0999
Img_1015

Nog wat foto’s van vorige week maandag toen het herfstvakantie was en de mannetjes bij ons waren. Kris eet bij ons voor het eerst in de kinderstoel z’n broodje.Img_0985Img_0986_2 Img_0991 Img_0988_2

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

4 gedachten over “Nieuwe kerkzaal in drie maanden klaar!”

 1. Dag Margreet,

  Heel mooi geworden zeg! Ik heb gehoord van de verbouwing en was wel nieuwsgierig…
  Paar woorden die de foto’s zo bij mij oproepen: sober, hartelijk, eenvoud, modern, rust.
  Gelukkig is het allemaal maar uiterlijk (niet onbelangrijk), maar wel van tijdelijke waarde. Dat mag rust geven aan alle mensen: die het mooi vinden en minder mooi.

  Hartelijke groet uit Zwolle!

  Londa Teekens (oud-kerklid)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: