Huizen kijken

Onze vrije maandag staat tegenwoordig in het teken van huizen kijken. We zijn weer actief op zoek en crossen door heel Den Haag op zoek naar een geschikte woning. Het is een vermoeiende bezigheid vind ik. Ten eerste spendeer ik uren met het kijken naar huizen op Funda, vervolgens maak je een afspraak voor een bezichtiging en zie je in een oogopslag dat het niks is.

We fietsen veel door Den Haag om te kijken in verschillende wijken. Krachtwijken, prachtwijken, buitenwijken, flatwijken, noem het maar op. De ‘krachtwijken’ hebben als voordeel dat de huizen er stukken goedkoper zijn en je veel meer ruimte voor je geld krijgt dan in ons geliefde Scheveningen. En er zijn bepaalde delen van de zg. achterstandswijken die duidelijk vooruit gaan. Vooral omdat steeds meer jonge mensen van buiten Den Haag daar gaan wonen en hun huizen opknappen. Yuppifying heet dat proces in goed Nederlands.

Maar wij zijn nog niet tegen ons droomhuis aangelopen. We willen geen klushuis. We willen minstens 3 slaapkamers. Eigenlijk het liefst een tuintje, maar niet zo dat alle bovenburen over hun balkon heen kunnen hangen om met ons mee te leven…een dakterras is ook goed trouwens. En ja, we hebben wel meer dan 100 m (in het vierkant) nodig om alleen al een derde van onze boeken onder te kunnen brengen. Zucht….

Misschien toch maar naar goedkoop Friesland?

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

3 gedachten over “Huizen kijken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: