internetcafé gevonden, maar geen uitroepteken…

<!– @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>

  Internet cafè gevonden, PC met Frans toetsenbord, helemaal geweldig…. Ik kan niet blind typen maar ben inmiddels zo gewend geraakt aan mijn eigen toetsenbord dat dit een heel geworstel is. En nergens een uitroepteken…Ik dacht dat de Fransen uitbundig waren.

  We zijn in Prades, klein stadje in Zuid-Frankrijk in de Oostelijke Pyreneéen. Van hier is het anderhalf uur naar Spanje door de bergen, een uurtje naar de Middellandse Zee met heerlijke stranden en de natuur is prachtig. Ons vakantie huisje is in een oud stadje, Estohar, wat dichter naar de zee, maar hoger in de bergen. Ideaal vakantieoord.

We zijn via Barcelona hierbinnengevlogen op een goedkope ticket wat aan de afhandeling goed temerken was. Ik heb nog nooit zoveel moeite hoeven doen voor mijnbagage als op het vliegveld van B. Daarnaast was aanvankelijk dehuurauto, geregeld via dezelfde maatschappij, onvindbaar. We werdengenoodzaakt alle mogelijke autoverhuurloketten af te gaan om tevragen of ze misschien een Batteau op de lijst hadden staan. Bij deduurste, Herz, die we als laatste hadden bewaard, bleek hetbingo…..pfffff.

Dagje Barcelona gedaan. NatuurlijkGaudi en de Ramblas. Ons hotel had een fantastische lokatie in eenzijstraatje vqn de Ramblas. Wel was het heet en erg druk dus zonderspijt reden we de volgende dag richting Frankrijk.

Ons vakantieverblijf is een verhaalapart, daar ga ik meer over schrijven. Het is van binnen erg leuk ensmaakvol, van alle gemakken voorzien. De lokatie is echter nogalcurieus: een soort middeleeuwse camping.

We hebben al hele mooie wandelingengemaakt in de omgeving, waar je werkelijk van alles kunt.Bergklimmen, langs rivieren lopen, door de wijngaarden, door degroene uitlopers van de Canigou, een bergmassief dat 2750 m hoog isop de top. Geen spectaculair hoge bergen dus, daarvoor moet je verdernaar het westen.

Ik merk dat het lopen me goed doet.Mijn te hoge suikermetingen zijn al een stuk beter, dat moedigt aanom door te gaan met lichamelijke inspanning. Ik voel de suikerzakken, om het populair te zeggen.

wordt vervolgd

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

5 gedachten over “internetcafé gevonden, maar geen uitroepteken…”

 1. onderste rij vlnr: Brian &Lark; Kim’s broer David&Lukas; Kim’s broer Robin&Sas
  Dame in het oranje is Titia Costain, jongere zus van Chris uit Londen, een zeer vermakelijke dame!

  Like

 2. Geen uitroeptekens?!Vreselijk!
  Dan zou ik me ook helemaal zwaar gehandicapt voelen.Belangrijkste toets toch?!
  Blij te horen dat je je weer beter gaat voelen.Wat eenschrik opeens.
  Bewegen is natuurlijk goed voor alles,(zoals ik mezelf zo vaak vertel,hangend op
  de bank….).
  Fijne rest van de vakantie gewenst.Komen de kinderen nog?

  Like

 3. Leuk om te horen! Hier is het even prachtig weer geweest, maar met keiharde onweersbuien net een eind aan gekomen… Steve Savage is weer even in het land, erg gezellig! xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: