top 100 en geen blote voeten meer

Time magazine noemt een Chinees onderzoek naar de 500 beste universiteiten ter wereld. Hoe het onderzoek is gedaan, Joost mag het weten, maar Time magazine neemt het serieus genoeg om te vermelden. De top 20 zijn op 4 na allemaal Amerikaanse unies, met Harvard bovenaan. Leuk is dat op de 42e plaats Utrecht genoemd wordt. Dan heel lang niks en op de 70e en nog wat plaats komt Leiden. Toch leuk om te weten na al het geld dat we in 2 van de kids geinvesteerd hebben (en wat  ze zelf hebben bijgedragen). Hier kun je zelf de lijst bekijken.

En dan de blote voeten. Vanmorgen m’n eerste consult gehad bij de diabeteszorg. Ik heb onmiddelijk een lijst met afspraken bij allerlei instanties. Internist, oogfoto, dietist, verpleegkundige enz. En bij de pedicure. Ik heb te veel eelt en dat is potentieel een bronBarfuss4b voor kloofjes, wondjes en wat dies meer zij. Hoe kom ik aan al dat eelt?? Omdat ik het heerlijk vind op blote voeten te lopen! Op gras, op de tuintegels, op het strand, binnen. Ik schop automatisch m’n schoenen of slippers uit. Niet meer doen dus. Wondjes voorkomen is het devies. Bij diabetes is je vaatstelsel kwetsbaar en moet je complicaties voor zijn. Dat is een hele omslag voor mij. Ik geef niet zo om wondjes en een beetje vuil in de vooronderstelling dat m’n lichaam natuurlijke afweerreacties heeft en het allemaal wel mee zal vallen. Dat vind ik nu het lastigste om aan te wennen bij deze ziekte, dat je voortdurend bij alles na moet denken. Maar ja, dat zal wel wennen. Ik heb nu vooral veel last van veel te hoge suikers. Merk wel dat extra bewegen dan helpt. Vanavond ben ik expres in de tuin gaan werken en voelde me daarna minder raar. Ik vond op internet een mogelijk alternatief voor blote voetenAdidasšŸ™‚

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

6 gedachten over “top 100 en geen blote voeten meer”

  1. Ik heb wel naar Oranje gekeken, maar ben wel erg gelukkig met de KRO die deze maand uitgeroepen heeft tot de maand van de detective. Want de andere wedstrijden dan waar NL in speelt, hebben niet mijn belangstelling, maar een goede detective kijken vind ik eigenlijk altijd wel leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: