Schevenings rondje

Donderdag is m’n vrije dag. Meestal heb ik wel het een en ander te doen. Heb een poosje op Kris gepast, maar die gaat nu ook naar de kinderopvang. Ik was dit keer geheel afspraakloos en besloot m’n Scheveningse rondje weer eens te doen. Altijd het summum van ontspanning voor me. Img_0406_2
Img_0405Ben begonnen in m’n stamcafeetje, t.o theater de Appel op de Duinweg. Tosti met een bak koffie. Daar heb ik al m’n schrijfsels over moeders nog eens doorgelezen. Zal ik er wat mee gaan doen in de zin van ordenen en verder uitwerken? Het lijkt me de moeite waard.

Na dit inspirerende begin verder naar een van de modewinkeltjes in ‘onze’ winkelstraat, de Keizerstraat in oud-Scheveningen. Leuke kniebroek gevonden, in de uitverkoop. Volgende stap is ook een hoogtepunt, bezoek aan onze mini-Hema. Alles is klein en behapbaar, daarom vind ik het zo leuk. Ik kan slecht tegen grote, onoverzichtelijk gigawinkels. De verkoopster die me al zeven jaar help bij de kassa had opeens een moslimhoofddoek met voorhoofdband. Ik ben verbaasd. Ze leek zo’n dooorsnee, gewone Hollandse vrouw. Zal ik haar vragen hoe of wat? Nee, beetje lastig met een rij mensen achter me. Neem me voor het toch nog eens te vragen, als het wat rustiger is.

Volgende stop is de Kringloop. Lekker neuzen tussen de  spulletjes en kleding. Iedere keer weer vind ik daar iets wat te gebruiken is. Ik koop niet alles meer, maar het bevestigt me in mijn overtuiging dat het echt de moeite waard is eerst 2e hands te zoeken wanneer je iets nodg hebt. Klein steentje in de oplossing van onze welvaartsafvalproblematiek en het is nog leuk ook! Leuk rokje gescoord.

Zal ik nog naar Monique, onze planten- en bloemenzaak waar je voor weinig geld de mooiste planten kunt kopen? Dit keer maar niet. Ik wil gaan schrijven. Moeders materiaal verwerken.

Img_0407_2

En Hiep Hiep Hoera! De Horeca is rookvrij! Lekker eten en drinken zonder die giftige rookstank om je heen.

Advertenties

3 gedachten over “Schevenings rondje

  1. NatuurlijkJacobswoude

    Ik heb het verhaal gelezen op jouw web-log LEUK! Inderdaad is het een prachtige wandeling langs de Plasdijk en de Wijde Aa. Er staan veel orchidxe9een onderin de dijk meer dan 60 geteld. Verder kun je met wat geluk de koekoek horen, die is een vaste bezoeker in de maand mei. In de naastgelegen polder Oudendijk broed de grutto en de tureluur. In de winter is het ook een aanrader om te wandelen dan is namlijk de ijsvogel te bewonderen. Groet Marcel.

    Like

  2. Frouckje

    Mijn moeder vertelde vorige week over dat artikel in het ND. Vervolgens ontdekte ik dat mijn lelies onder de leliehaantjes zaten en moest ik mijn eerste massamoord op prachtig rode kevertjes plegen om te voorkomen dat ze een soort kaalslag zouden aan richten. Nou ja… Ik leen je link naar het artikel voor mijn tuinblog!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s