een cv schrijven is een kunst op zich en de vunzigheid van MTV

Ik ben weer zonder werk en dus is het sollicitatie-seizoen aangebroken. Eerst dus de CV aanpassen naar de actuele situatie. Altijd weer een oefening in de zaken zo omschrijven dat ze interessant zijn voor potentiele werkgevers. Vandaag weer mijn creatieve vermogens losgelaten op de oude CV na een paar tips van de Randstad intercedent. Wat alledaags lijkt in mijn ogen in iets bijzonders veranderen.

Als je weinig concreets te melden hebt op het gebied van opleidingen behalve je middelbare schooldiploma (een eeuw geleden..), een niet afgemaakte studie Duits en een aantal computercursussen, moet je met andere ogen naar je leven gaan kijken. Wie niet sterk is moet slim zijn. Twintig jaar niet gewerkt maar thuis ‘gezeten’ (ha, ha) met de kids, wordt: ’20 jaar gezinsmanagement, coordinatie van vele activiteiten, multi-tasking’.  Predikantsvrouw wordt: ‘achterwacht, telefonische assistentie, gastvrouw, inspringen bij crisis-situaties, organiseren van bijeenkomsten met het oog op onderlinge communicatie (vooral die laatste  vond ik wel goed gevonden van mezelf :))

Gelukkig heb ik inmiddels wel aardig wat werkervaring dus dat scheelt. Dat heeft o.a voor mij als voordeel dat ik ook weet waar ik moet op moet letten bij sollicitatiegesprekken en functieomschrijvingen!

Ik ga voorlopig via uitzendbureaus aan de slag.

A shot of love with Tila Tequila

Terwijl ik m’n weblog schrijf zap ik meestal rond op de TV. Multi-tasking heet dat. Heb ik geleerd in de tijd dat ik een gezin had. Maar goed. Ik kom iedere keer weer tot de conclusie dat er bedroevend weinig leuks of onderhoudends te zien is voor 11 uur ’s avonds. Op dat tijdstip beginnen vaak de interessante documentaires of de betere nieuws programma’s. Vanavond stuitte ik op een programma op MTV met de spannende titel die boven deze blog staat..Ik kon m’n ogen en oren niet geloven. Het was nog geen 9 uur en er wordt me minstens soft-porno voorgeschoteld. Tila is bi en probeert verschillende partners uit, Eerst een op een en vervolgens in zg. triodates. Daar is dan een man en een andere biseksuele vrouw. Je trekt toch de haren uit je hoofd bij een dergelijk programma? Volkomen zonder enige normen, moraal of ethisch bewustzijn. Alles kan, alles mag en we denken dat we er gelukkig van worden.

Toen maar weer door gezapt..

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: