de duiker en de vlinder

Mooie film gezien op DVD, aanrader. Diving Bell and the Butterfly, Frans gesproken, winner best director Cannes Filmfestival.

Een waargebeurd verhaal. Gebaseerd op wat de hoofdredacteur van Elle magazine overkwam. Na een ernstige beroerte is hij geheel verlamd. Kan alleen nog knipperen met 1 oog. Zijn geest is echter helder. Hij begrijpt alles, kan denken en lezen. Het zo geheten ‘locked in syndroom’. De logopediste ontwikkelt een systeem waardoor hij toch kan communiceren. Iemand in zijn omgeving noemt het alfabet op. Bij de juiste letter knippert hij en zo ontstaan er tergend langzaam zinnen. Op die wijze schrijft hij een boek over zijn ervaringen. Dit boek is prachtig verfilmd, vanuit het perspectief van de hoofdpersoon, die in zichzelf zit opgesloten. Hij voelt dit aan als een zwaar duikerspak wat hem naar beneden zuigt. Z’n geest blijkt echter toch vrij, dat is de vlinder.

Advertenties

3 gedachten over “de duiker en de vlinder

  1. Willemien

    Van harte, Margreet (en Kim)
    ik zie dat er inderdaad een kindje geboren is! Leuk om er even over te lezen. En wat meodig van Kim om in de zee te duiken, ik bibber al als ik er aan denk.
    Willemien

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s