de duiker en de vlinder

Mooie film gezien op DVD, aanrader. Diving Bell and the Butterfly, Frans gesproken, winner best director Cannes Filmfestival.

Een waargebeurd verhaal. Gebaseerd op wat de hoofdredacteur van Elle magazine overkwam. Na een ernstige beroerte is hij geheel verlamd. Kan alleen nog knipperen met 1 oog. Zijn geest is echter helder. Hij begrijpt alles, kan denken en lezen. Het zo geheten ‘locked in syndroom’. De logopediste ontwikkelt een systeem waardoor hij toch kan communiceren. Iemand in zijn omgeving noemt het alfabet op. Bij de juiste letter knippert hij en zo ontstaan er tergend langzaam zinnen. Op die wijze schrijft hij een boek over zijn ervaringen. Dit boek is prachtig verfilmd, vanuit het perspectief van de hoofdpersoon, die in zichzelf zit opgesloten. Hij voelt dit aan als een zwaar duikerspak wat hem naar beneden zuigt. Z’n geest blijkt echter toch vrij, dat is de vlinder.

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in Film. Bookmark de permalink .

3 reacties op de duiker en de vlinder

 1. jetty boerma zegt:

  Gefeliciteerd, Kim !!! Ik bewonder je moed !

  Like

 2. thea zegt:

  Via email had ik onze gift al aangekondigd. Met respect voor deze dappere daaad. Gefeliciteerd.

  Like

 3. Willemien zegt:

  Van harte, Margreet (en Kim)
  ik zie dat er inderdaad een kindje geboren is! Leuk om er even over te lezen. En wat meodig van Kim om in de zee te duiken, ik bibber al als ik er aan denk.
  Willemien

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s