vrij, brunch en burenborrel

Het heerlijke van werken is dat je een vrije dag hebt. Als ik niet werk mis ik die structuur. Daarbij hoef ik op m’n werkdagen geen huishoudelijke klusjes te doen.

Dat is weer een nadeel van de vrije dagen, onmiddelijk dient zich een lijst aan met karweien..Daarom blijf ik op vrijdagochtend altijd lekker lang liggen. Even niks, ontbijtje service van Kim!), even de krant, nog even een dutje. Maar dan is het toch tijd om weer serieus te worden en de WC’s te gaan doen of zo.

Toch ga ik tegenwoordig vaak eerst een rondje Scheveningen doen. Lekker naar buiten, Kringloop, Kruidvat, Hema, tweedehands kledingzaakje, heerlijk. Gewoon beetje neuzen, kom natuurlijk altijd wel iets tegen. En ja, dan is de dag eigenlijk al weer voorbij en moeten de WC’s toch maar op zaterdag.

Want vrijdagavond zijn we naar A’dam geweest. Naar ‘ Songwriters United’ een maandelijks muziekoptreden georganiseerd door RnR live (=Ravinia, Lukas’ vriendin), in cafe Meander (Voetboogstraat in A’dam). Met uiteraard Lukas op het podium, maar ook andere hele leuke zangers. Ik zet hier een link naar de site van een van de meisjes die zongen, ene Marijn. Sterke teksten mooie melancholische muziek. Als je in het menu op ‘muziek’ klikt en vervolgens bij de liedtitels op ‘try to remember’ krijg je een prachtig lied over ‘moeder’ te horen, over herinnering en verlangen. Luisteren!

Nu is de zaterdag ook meestal zo voorbij. Gisteren in onze Ichthuskerk in Scheveningen een Nieuwjaarsbrunch van 3 wijken. Heel gezellig en goed voor de onderlinge band. Volgens mij zou je beter als afsluiting van zo’n maaltijd avondmaal kunnen vieren met elkaar, dan de ochtend daarop in de kerk. Maar daarover een andere keer.

De beste motivatie voor mij om m’n huis schoon te maken is zelf gasten uitnodigen. Als een speer hebben Kim en ik gisteren boodschappen gedaan en toen de voortuin netjes gemaakt, gezogen, de WC’s gedaan en ik heb zelfs de vloer gedweild beneden. Want, we hadden de buren van ons rijtje (nr. 78 tm 66) op een Nieuwjaarsborrel gevraagd. Ook dat was heel geslaagd. Bijna iedereen was er. Dus we zien terug op een welbesteedde zaterdag en als vrucht ervan hebben we ook nog een schone begane grond en keuken.

Nu de rest van ’t huis nog. Wie zal ik volgende week eens uitnodigen šŸ™‚

Oh, Jes komt, dan wordt de 2e verdieping weer ’s onder handen genomen!

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

EĆ©n gedachte over “vrij, brunch en burenborrel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: