taal

Niek praat steeds meer en met langere zinnen. De kerstboom was opgetuigd met ‘jinglebells’. Voor het eerst trouwens dat er in huize Engelaar een boom stond, maar het was aan Niek wel besteed. Samen met Pappa en Mamma had hij de kerstboom versierd en er enthousiast het liedje ‘jinglebells’ bij gezongen. Als veilig niet-religieus lied  had hij dat op het kinderdagverblijf gezongen. Tezamen met het schone ‘Oh Denneboom’. Daar kun je je bij moslims, christenen en utrechters verder geen buil aan vallen. Niek herkent nu als een echte natuurliefhebber opeens overal dennebomen en kerstbomen…

Niek is ook gek op ‘billebols’. Daaronder verstaat hij een krentenbol en ontbijtkoek met krenten kun je ook onder die naam aan hem slijten.

Toen we samen laatst met de Lego aan het bouwen waren kwam Niek op het idee om beesten te maken. Snavels, staarten, vleugels, hij had er echt kijk op. De leukste vondst, zowel wat betreft vorm als benaming, vond ik de ‘Dikke Dil’…(een krokodil)

Kindje
Het boek waar ik het laatst over had, ter voorbereiding op een 2e kindje,
heet ‘ Kindje’ en is geschreven door Fran Manushkin.
ISBN: 90-257-2930-4.

Het is een zgn. Gottmer-prentenboek.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

4 gedachten over “taal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: