sinterklaas

Voor het eerst dit jaar vieren we geen sinterklaas. Ik geloof het nog niet helemaal want op het laatste moment gaan we tot nog toe altijd als een speer alsnog kadootjes kopen en gedichten maken. Het begint alweer te kriebelen….Zaterdag is het de bedoeling dat we ‘gewoon’ gezellig met elkaar eten en een videootje gaan kijken..Ik verheug me erop. Toch nog eens achter de oren krabben of ik misschien iets leuks kan prakkiseren 🙂

Vanavond het 2e deel gezien op BBC1 van een programma waarin een Britse vrouw van Indiase afkomst huwelijken arrangeert op aziatische wijze. Vrienden en familie van een alleenstaande met huwelijkswens zoeken geschikte kandidaten als man/vrouw voor hun dochter/zoon, vriend/vriendin. Via via krijgen ze namen en contacten en ze selecteren die op bepaalde overeenkomsten in achtergrond, hobbies, karakter enz. De matchmaker adviseert en coacht. Op een gegeven moment maken de wederzijdse families kennis en is het de bedoeling dat ze elkaar bevragen. De Kandidaat is daar ook bij. Het hoogtepunt is een party. Daarop ontmoeten de Kandidaat en de Zoekende elkaar voor de eerste keer in het bijzijn van familie en vrienden. Vanaf dat moment kan het stel gaan onderzoeken of ze werkelijk verder met elkaar wllen. Er zijn nog geen cijfers bekend over successen. Maar iedereen is, tot hun verbazing, erg enthousiast over de methode. De betrokkenheid van familie en vrienden geeft een sterk gevoel van saamhorigheid en maakt dat de zoekende vrijgezel zich minder aan zijn/haarlot voelt overgelaten.

Als m’n carriere bij de CU tot stilstand komt kan ik nog altijd Matchmaker worden. Lijkt me wel leuk..

Advertenties

3 gedachten over “sinterklaas

  1. Christine

    ‘k Zou geen pillen nemen in het vliegtuig. Kijken hoe het lukt om te slapen in de plane, daar zou ik dan weer van af laten hangen of je thuis nog naar bed gaat. Vooral niet teveel overdag gaan slapen als je terugkomt! En op tijd opstaan de volgende dag!
    Kus en have fun!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s