nogmaals homofilie

Tot mijn opluchting is me duidelijk geworden dat minister Rouvoet niet gezegd heeft dat hij het OK vindt wanneer samenwonende homofielen, (in de zin van samenwonen als in een huwelijk) ChristenUnie vertegenwoordigers zijn.

Het blijft natuurlijk een netelige kwestie. De overheid mag niet discrimineren op grond van geslacht,ras, leeftijd enz. Als minister ben je er voor alle Nederlanders en mag je niet de indruk wekken eigen ‘voorkeuren’ op te willen dringen. Formeel kun je er dan ook geen uitspraak over doen.

Als ChristenUnie partij hebben we denk ik meer ruimte om onze visie uit te dragen. Toch moet het dan wel langs de juiste wegen gebeuren en niet als eenmansactie, zoals nu Yvette Lont lijkt te doen. Dat zaait verdeeldheid en dat is toch niet de bedoeling, zeker niet voor het oog van de wereld die hijgend wacht om heel hard ‘ zie je wel!! Het zijn fundamentalisten!’ te kunnen roepen.

De waarheid in liefde spreken. Jezus deed het. Niet iedereen nam Hem dat in dank af. Dat is dan toch de consequentie die uiteindelijk gedragen moet worden.

Advertenties

Een gedachte over “nogmaals homofilie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s