nogmaals homofilie

Tot mijn opluchting is me duidelijk geworden dat minister Rouvoet niet gezegd heeft dat hij het OK vindt wanneer samenwonende homofielen, (in de zin van samenwonen als in een huwelijk) ChristenUnie vertegenwoordigers zijn.

Het blijft natuurlijk een netelige kwestie. De overheid mag niet discrimineren op grond van geslacht,ras, leeftijd enz. Als minister ben je er voor alle Nederlanders en mag je niet de indruk wekken eigen ‘voorkeuren’ op te willen dringen. Formeel kun je er dan ook geen uitspraak over doen.

Als ChristenUnie partij hebben we denk ik meer ruimte om onze visie uit te dragen. Toch moet het dan wel langs de juiste wegen gebeuren en niet als eenmansactie, zoals nu Yvette Lont lijkt te doen. Dat zaait verdeeldheid en dat is toch niet de bedoeling, zeker niet voor het oog van de wereld die hijgend wacht om heel hard ‘ zie je wel!! Het zijn fundamentalisten!’ te kunnen roepen.

De waarheid in liefde spreken. Jezus deed het. Niet iedereen nam Hem dat in dank af. Dat is dan toch de consequentie die uiteindelijk gedragen moet worden.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

Eén gedachte over “nogmaals homofilie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: