lekker gegeten

Vier oktober waren Kim en ik 33 jaar getrouwd. Overdag gewerkt, maar ’s avonds zijn we lekker uit eten geweest, bij de Koreaan. Hmmm, wat is dat toch heerlijk voedsel. Op tafel een mini-barbeque en dan vlees roosteren. Flinterdunne rosbief die smelt op je tong. Is uren gemarineerd in sojasaus, sesamolie en knoflook. Daarbij allerlei gerechtjes, vrij simpel, allemaal groentes en een kommetje rijst. Oh en soep krijg je erbij. Grappig hoe ze de soep vooraf serveerden, op z’n Nederlands. Een Koreaan zal nooit apart soep eten of alleen rijst. Soep en rijst horen bij elkaar als brood en kaas, zeg maar.

Doorrookt van barbequewalmen (ventilatie was niet je van het..) en met knoflookgeuren uit al onze porieen stromend, zijn we toen gezellig naar de film gegaan. Hopelijk niet te veel overlast voor de buren…

We hebben de Bourne Ultimatum gezien, met Matt Damon in de hoofdrol. Een film waar ik niet veel mee heb, maar die Kim graag wilde zien. Goed geacteerd, veel spanning, veel geweld en weinig humor. Voor de liefhebber, zal ik maar zeggen.

Zaterdag naar Utrecht geweest. Eerst naar Ikea om met Luuk een eettafel te kopen voor z’n verjaardag. En wie in Ikea loopt komt altijd met van alles terug waarvan je die morgen zelfs nog niet het flauwste vermoeden had dat je het nodig had. Met een afgeladen auto kwamen we bij Lukas aan. Ravinia paste nog net, liggend in de achterbak. Afb027_2

Lukas had die dag z’n verjaardagsfeestje, dus moest boodschappen halen. Maar kamer en keuken moesten nog gepoetst, zijn taak die zaterdag. En de tafel moest eigenlijk in elkaar.

Om een lang verhaal kort te maken, na de kamer en de keuken gedaan te hebben (!) heb ik anderhalf uur op m’n knieen gezeten om van een onbekend aantal latten en houten planken een heuse tafel in elkaar te schroeven. Nu wilde het geval dat Luuk z’n huisgenoot een electrische schroevendraaier heeft. Ideaal!! Nooit eerder gebruikt maar ik was er zo op gebrand de tafel klaar te hebben dat ik me er echt op stortte.  Welnu, op de poten na, is het gelukt. Die hebben Dos en Sas er voor vervolgens aan geschroefd en na nog wat kleine inspanningen hier en daar, door deze en gene was er een fraai resultaat te zien van dit familie cq vrienden project: eindelijk een echte tafel in Luuk z’n eetkamer!!

Ik loop nu wel met 2 vreselijk stijve benen van al het gehurk en gekniel. Dit lijf is wel stram aan het worden, hoor…

Lukas_met_verjaardagsmuts_61007 Niek kwam ook verjaardag vieren en was teleurgesteld dat er geen verjaardagshoed was voor Lukas. Die heeft Jes in de gauwigheid in elkaar gefrobelt van een oude krant. Luuk heeft hem trouw gedragen. Toen hebben we "hoewa" gezongen (zo hoort het volgens Niek’s verjaardagsritueel op de chreche) en toen kreeg Luuk een kus van Niek en een (ka)’dootje’. En toen was het taarttijd. Lukas maakt de lekkerste cheesecake van Nederland kan ik wel zeggen. Cheesecake is een soort monchoutaart maar zonder vruchten en de substantie van de vulling is steviger en zooo lekker! Hij heeft het recept van z’n huisgenoot in Amerika en iedere keer smaakt de taart weer beter. Tijdens het eten steunt en kreunt iedereen dat ‘ie zo heerlijk is en na een half uur dat ‘ie zo machtig is en dat er kleinere stukken gegeten hadden moeten worden.’

’s avonds nog muziek gemaakt met elkaar. Nou ja, de anderen en ik heb met m’n mobieltje gefilmd. ’s Kijken of dat hier op te zetten valt. Het geluid is niet zo goed. Maar Luuk heeft een mandoline gekregen van zijn vriendin en vorig jaar een ukelele. Met die bonte verzameling werd het echt leuk ‘jammen’. Kees Gootjes, Luuk z’n huisgenoot dichtte er spontaan een tekst bij.

muziek feestje Luuk. In een flits zien we ook Saskia nog optreden met de triangel en Eelke schudt de sambaballen.

Auteur: Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.

3 gedachten over “lekker gegeten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: