Ratatouille

Gisteravond had Kim me dan eindelijk zover dat we samen Ratatouille zijn gaan zien. Ik had er weinig zin in, want a. ben ik steeds meer ant-bioscoop aan het worden en b. het klonk gewoon niet als een leuke film in de oren.

Maar goed, voor een goed huwelijk moet je wat investeren dus om 21.15 zaten we op onze stoelen, allebei met een enorme beker popcorn want je kreeg er twee voor de prijs van één, of je het wilde of niet.

Na een half uur voorfilms (een van de redenen waarom ik antibios aan het worden ben: de meest pornografische scenes vliegen er opeens voorbij, de sappigste stukjes uit waarschijnlijk verder hele brave, oersaaie films). De hangjongeren zaten een flink eind naar achteren dus daar hadden we gelukkig weinig last van (tweede reden voor m’n antihouding, van die lui die alleen maar zitten te schreeuwen en telefoneren en als je er wat van zegt krijg je een hele grote bek). Links van mij zat een stelletje dat volgens mij het wereldrecord zoenen hebben gehaald, onopgemerkt, behalve door mij dan!

De hoofdfilm dan eindelijk. Mijn oordeel.
Remy Best leuk. Het is een animatieverhaal over Remy, een rat die niet alleen maar afval wil vreten maar een fijne neus heeft voor eten, zelf wil koken en creeeren. Hij komt terecht in een gerenomeerd restaurant in Parijs waar hij vele avonturen beleeft. Humoristisch, lief, schitterend getekend en knap geanimeerd. Toch spreekt het me niet zo aan als het anderen blijkbaar doet. Je moet echt van dit soort films houden. En ik heb toch liever echte mensen.

De volgende film mag ik uitkiezen. Das leben der anderen, wordt het!

Advertisements

Over Margreet

Ik vind het heerlijk om te peinzen over de dingen van alledag, de grote en de kleine. Mijn interesses? Lezen, gesprekken met vrienden en kinderen, koken, tweedehands spulletjes zoeken, films kijken, mijn kleinkinderen, mijn Amerikaanse en Franse familie, te veel om op te noemen. Het volle, rijke, soms moeilijke leven met zijn ups en downs, daarover schrijf ik, met plezier.
Dit bericht werd geplaatst in Film. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ratatouille

 1. MNR zegt:

  Daar zit je dan he, in de bios met de 18+ scenes… hahahhaha!

  Check m’n weblog ook effe!

  Groetjes

  Like

 2. Thea zegt:

  Die draait komende week 3 avonden in een filmhuis in Apeldoorn. Edward en ik gaan er ook heen. Ik heb er goede recensies over gehoord en gelezen. Ben benieuwd.

  Like

 3. margreet zegt:

  Ratatouille of Das Leben? Ed als kok zou Ratatouille misschien erg leuk vinden!

  Like

 4. Lukas zegt:

  Ah nee zo’n leuke film!! “Best leuk”… tsss

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s