Ratatouille

Gisteravond had Kim me dan eindelijk zover dat we samen Ratatouille zijn gaan zien. Ik had er weinig zin in, want a. ben ik steeds meer ant-bioscoop aan het worden en b. het klonk gewoon niet als een leuke film in de oren.

Maar goed, voor een goed huwelijk moet je wat investeren dus om 21.15 zaten we op onze stoelen, allebei met een enorme beker popcorn want je kreeg er twee voor de prijs van één, of je het wilde of niet.

Na een half uur voorfilms (een van de redenen waarom ik antibios aan het worden ben: de meest pornografische scenes vliegen er opeens voorbij, de sappigste stukjes uit waarschijnlijk verder hele brave, oersaaie films). De hangjongeren zaten een flink eind naar achteren dus daar hadden we gelukkig weinig last van (tweede reden voor m’n antihouding, van die lui die alleen maar zitten te schreeuwen en telefoneren en als je er wat van zegt krijg je een hele grote bek). Links van mij zat een stelletje dat volgens mij het wereldrecord zoenen hebben gehaald, onopgemerkt, behalve door mij dan!

De hoofdfilm dan eindelijk. Mijn oordeel.
Remy Best leuk. Het is een animatieverhaal over Remy, een rat die niet alleen maar afval wil vreten maar een fijne neus heeft voor eten, zelf wil koken en creeeren. Hij komt terecht in een gerenomeerd restaurant in Parijs waar hij vele avonturen beleeft. Humoristisch, lief, schitterend getekend en knap geanimeerd. Toch spreekt het me niet zo aan als het anderen blijkbaar doet. Je moet echt van dit soort films houden. En ik heb toch liever echte mensen.

De volgende film mag ik uitkiezen. Das leben der anderen, wordt het!

Advertenties

4 gedachten over “Ratatouille

  1. Thea

    Die draait komende week 3 avonden in een filmhuis in Apeldoorn. Edward en ik gaan er ook heen. Ik heb er goede recensies over gehoord en gelezen. Ben benieuwd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s